Sgk, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bilgilendirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kilis İl Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine ‘Çalışmadığına Dair Bildirim Girişi ve İdari Para Cezaları Uygulaması’ hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sgk, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bilgilendirdi

5510 sayılı kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalara ödenen geçici iş göremezlik ödemelerine esas SGK Kilis İl Müdürlüğü dahilinde bulunan ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstirahat Raporları’ ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine SGK Kilis İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan SGK Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, işveren ve işyerleri tarafından yapılan çalışmazlık girişi ve yükümlülüğün yerine getirilmemesinden doğacak idari para cezası ile karşılaşmamaları için konunun önemine değindi.

Bayındırlı, kısa vadeli sigortalar servisinde çalışan personeller de konuyu tüm yönleriyle katılımcılarla beraber paylaşarak, yaşanılan aksaklıklar, yapılan hatalar ve bunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA