Kamyoncu İle Komisyonculardan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki Yasağa Tepki

Finike'de kamyoncular ile komisyoncular bir araya gelerek, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan geçiş yasağını tepki gösterdi.

Finike Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Finike Şoförler Odası Başkanı Ziya Aydemir, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Turunçova Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Mehmet Kaptı, Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, Demre Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Mustafa Polat, Elmalı Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Baldıroğlu ve komisyoncular katıldı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 2010 yılından bu yana uygulanan 16.00-22.00 saatlerindeki geçiş yasağı nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Mehmet Kaptı, geçiş yasağı nedeniyle sebze yüklü kamyonlarıyla saatlerce bekletildiklerini söyledi.

Mağduriyetin çözümü konusunda siyasi parti temsilcileriyle görüştüklerini anlatan Kaptı, "Yaptığımız tüm girişimlerimize rağmen çözüm yolu bulamadık. Sebze yüklü kamyonun saatlerce bekletilmesi bir yana, belli saatlerde giriş yapıldığı için Bayrampaşa ve Kadıköy hallerinde yığılmalar meydana geliyor. Ürünün hallere geç girmesi sebzenin kalitesini de bozuyor. Bu yüzden komisyoncularımızla bir araya geldik" dedi.

Kaptı, komisyoncularla yaptıkları değerlendirmede kamyonların hallerden çıkış saatlerini geçiş yasağı saatlerine denk gelmeyecek şekilde ayarlamaya çalışacaklarını, bu konuda komisyoncularla fikir birliğine vardıklarını bildirdi.
Kaynak: AA