Erzurum'daki Uyuşturucu Ticareti Davasında Karar

Erzurum'da bebek puseti ve çantada uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen biri kadın iki sanık, 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Rıdvan Erden hazır bulundu. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan diğer sanık Kader Duran ise videokonferansla katıldı.


Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukcu, esas hakkındaki mütalaasında yapılan yargılama ve toplanan deliller sonucunda, sanıkların fikir ve iş birliği içinde aynı otobüse uyuşturucu nakletmek amacıyla bindiklerini, usulüne uygun yapılan aramada uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini belirtti.

Sanık Kader Duran, yolda karşılaştığı tanımadığı bir kişiyle suç ortağı olarak yargılandığını savunarak, "Yolda otobüs beklerken tanışıp iki dakika sohbet etmem nedeniyle cezalandırılmayı kabul etmem mümkün değil. Suçsuzum ve eski sabıkalıyım diye suçlu görülüyorum" ifadelerini kullandı.
Sanık Rıdvan Erden ise suç işlediğini, bu nedenle pişman olduğunu kaydetti.

Mahkeme heyeti, iki sanığa "ticari amaçlı uyuşturucu madde nakli" suçundan 5'er yıl hapis cezası verdi.
Sanıkların tutuklu bulundukları süreyi dikkate alan heyet, sabit ikametgah sahibi olmaları ve ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak, cezalarını 5'er bin lira para cezasına çevirdi.
- Olay
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum-Çat karayolu üzerinde 15 Şubat 2013'te yaptıkları bir yolcu otobüsünde yaptıkları uygulamada, yolculardan Kader Duran'ın koltuğunun altındaki bebek puseti içerisinde 4 kilo 65 gram, sanık Rıdvan Erden'in koltuğunun altındaki çanta da ise 2 kilo 35 gram esrar ele geçirmişti.
Kaynak: AA