Çubuk'ta Vatandaşlar Yağmur Duasına Çıktı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde vatandaşlar yağmur duası yaptı.

Çok sayıda vatandaş, Çubuk Ziraat Odası ve İlçe Müftülüğünün organizesinde, öğle namazı sonrası Atatürk Parkı'nda toplandı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, Çubuk Müftüsü Bilal Kara tarafından yağmur duası okundu.
Dua sonrası tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi. Yağmur duasına katılan vatandaşlara lokum dağıtıldı.
Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Türkiye'nin ve Ankara'nın önemli ovalarından biri olan Çubuk Ovası'nda yüz binlerce dönüm arazinin ekili olduğunu söyledi.

Çubuk-2 Barajında ve diğer sulama barajlarında suların çekildiğini, son yılların en kurak döneminin yaşandığını belirten Gülle, "Bilindiği üzere tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz de kuraklıkla karşı karşıya. Biz de Ziraat Odası olarak bir toplantı yaptık ve kaymakamımızla, belediye başkanımızla ve ilçe müftümüzle görüşerek yağmur duasına çıkma kararı aldık. Yağmur duamızı, Allah şimdiden kabul eylesin. İlçemizde yüz binlerce dönüm alanda ekili mahsulümüz kuraklık nedeniyle tehlike altında. Kuraklık böyle gider, yaz yağmurları da olmazsa çiftçimiz zor durumda kalır. Kuraklığın sona ermesi için ellerimizi duaya açıyoruz. İnşallah yağış olur ve çiftçimiz kuraklık sıkıntısından kurtulur" diye konuştu.

Kaynak: AA