Çubuk'ta 3,8 Bin Kişi Hakem Heyetine Başvurdu

Ankara'nın Çubuk ilçesinde hakem heyetine 2013 yılında 3 bin 814 başvuru yaptığı bildirildi.

Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanı ve İlçe Mal Müdürü İsmail Kayacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında yapılan başvuru sayısında bir önceki yıla oranla yaklaşık 4 katı artışın yaşandığını bunun da tüketici bilincindeki duyarlılığı gösterdiğini söyledi.

Kayacı, 2012 yılında yapılan başvuru sayısının 874 olduğunu ve bunlardan 619'unun tüketici lehine sonuçlandığını belirterek, ''2012'de yapılan başvurularda, tüketici kredileri ve kredi kartlarını konu alan 657 başvuru ile bankacılık sektörü ilk sırada yer almıştır" dedi.

Kayacı, şöyle devam etti:
''Sonuçlandırılan 2 bin 828 başvurunun 2 bin 778'i tüketici lehine sonuçlandı. Bunlardan 50 başvurunun ise tüketici aleyhine sonuçlandığı görülmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi başvuruların 3 bin 684'ünün kredi kartları ve tüketici kredisi ile yine ilk sırada bankacılık sektörü oluşturmakta. Diğer başvuruları ise 106 başvuru ile ayıplı mal ve hizmetler, 16 mesafeli sözleşmeler, 16 abonelik sözleşmeleri ve 3 de kapıdan satışlar izlemektedir. Geri kalan bölümünü ise değişik şikayetler oluşturmaktadır."
Kayacı, tüketici uyuşmazlıklarını çözümlemek amacıyla hizmet veren ve şikayette bulunacak kişilerin, istenen bilgi ve belgeleri temin etme sorumluklarının bulunduğunu anımsatarak, vatandaşların sabit hattan ücretsiz 175 nolu Tüketici Danışma Hattını arayarak bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA