Bitlis'te Taşeron İşçilerden Eylem

Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde karayollarından çalışan taşeron işçiler, haklarını alamadıkları gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Karayolları 118. Bitlis Şube Şefliği önünde Yol-İş Sendikası adına açıklama yapan sendika üyesi Metin Güzelkaya, karayollarının zorlu kış şartlarında karla mücadele eden, tünel ve baraj inşaatlarında çalışan, köylere yol ve su götürmek için gecesini gündüzüne katan bir ekip olduğunu söyledi.

Güzelkaya, şöyle konuştu:
"Masada, mahkemede ve Yargıtay'da konuştuk olmadı. Bugün Yol-İş Sendikasını sokağa inmeye mecbur ettiler. Bu nedenle eylemin asıl mimarları, kulaklarını işçilerin taleplerine tıkayanlardır. Yol ve yapı işçileri görevlerini yaparken, her yıl yüzlerce görev şehidi veriyor. Her yıl yüzlerce inşaat işçisi tedbirsizlikten, yetersiz önlemden ve maliyet hesaplarını insandan daha değerli zanneden zihniyetler yüzünden ölüyor. Kısacası en küçük hatanın bedelini canıyla ödeyen yiğit ve fedakar işçilerden söz ediyoruz. Bu rağmen son yıllarda taşeron işçi uygulaması olağandışı biçimde on binlere yaklaştı. Tüm çalışanlar huzursuz olduğu gibi sendikasız ve sosyal haklardan yoksun taşeron işçiler de huzursuz. Bir işçi sendikası olarak bu huzursuzluğa, haksızlığa ve adaletsizliğe seyirci kalamazdık. Bu kapsamda Yargıtay'ın kararı ışığında taşeron işçilere belirlenen haklarının verilmesini istiyoruz."
Açıklamanın ardından karayollarında çalışan taşeron işçiler, vizite almak için hastaneye gitti.
Karayolları 112. Tatvan Şube Şefliğinde çalışan taşeron işçiler de verilen mahkeme kararına rağmen kadroya alınmadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.
Kaynak: AA