Ak Parti Konya İl Başkanı Sorgun Açıklaması

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, "17 Aralık deyince aklımıza Şeb-i Arus gelirdi. Ne yazık ki takvimlerde Şeb-i Arus ile 'karanlık operasyon' ifadesi de geçecek" dedi.

Sorgun, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti'nin seçimden seçime vatandaşın arasına giren bir parti olmadığını söyleyen Sorgun, kuruldukları günden bu yana halktan asla kopmayan, halkına yüz çevirmeyen, tam tersine halkından güç alan bir parti olduklarını ifade etti.

Sorgun, hiçbir zaman ihmal etmedikleri sivil toplum kuruluşları ile zaman zaman ortak çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Teşkilat olarak 31 ilçemizi her fırsatta ziyaret ediyoruz. Yine bugüne kadar Konyamızın tüm köylerini ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek de ekibi ile belde ziyaretlerine başladı.

Seçime hazırız. Adaylarımız açıklandıktan sonra, 27 Ocak Pazartesi günü Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) çalışmaları başlayacak."

- Seçmenin oyunu kullanması için çalışma başlatıldı

Seçmen listelerinin askıda olduğunu ve listelerin 23 Ocak'a kadar askıda kalacağını dile getiren Sorgun, şunları kaydetti:

"Bu anlamda seçmenin oyunu kullanmasını hatırlatmak için çalışma başlattık. Birincisi; Konyalı seçmene 'Seçmen bilgilerini kontrol ettin mi? Son gün 23 Ocak' diyoruz. İkinci çalışmamız ise üniversite öğrencilerimize yönelik. Konya, 100 bini aşan üniversite öğrencisi ile adeta bir öğrenci şehri konumunda. Bu öğrencilerimiz 4-5 yıl Konya'da yaşıyorlar. Bizler de öğrencilerimizin 30 Mart'ta Konya'da oy kullanmalarını sağlamak için 'Şehir senin, oyunu kullan' sloganı ile bir başka çalışma başlattık. Bu iki çalışmaya dair binlerce afiş bastırdık. Bu afişleri tüm Konya'ya ve ilçelerimizin her yanına asıyoruz. Bunun yanı sıra tüm radyolarda aynı çalışma şu an yayınlanıyor. Sandık seçmen listeleri askıda. Gerek teşkilat mensuplarımızın, gerek hemşehrilerimizin sandık seçmen listelerini kontrol etmelerini istiyorum."

Sorgun; gazetecilerin, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenip belirlenmediğine ilişkin sorusu üzerine, AK Parti Genel Merkezi'nin adayların belirlenmesi çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. Sorgun, "Henüz Konya için bir açıklama söz konusu değil. Teşkilatımızdan resmen açıklanmadıkça yayınlanan listeler doğruyu yansıtmaz. 27 Ocak'tan itibaren bütün teşkilat mensuplarımız SKM'nin hizmetinde olacak. Köy köy, kasaba kasaba programlarımızı takip edeceğiz. Hedefimiz 32'de 32" diye konuştu.

- "Oyunun oynatıcılarına dikkat etmemiz lazım"

İstanbul merkezli operasyonla ilgili bir soruya da Sorgun, "Ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. 17 Aralık deyince aklımıza Şeb-i Arus gelirdi. Ne yazık ki takvimlerde Şeb-i Arus ile 'karanlık operasyon' ifadesi de geçecek. Bazılarına göre rüşvet, yolsuzluk operasyonu olarak ifade ediliyor olabilir. Fakat bunu halkımız çabuk fark etti. Oyunun oynatıcılarına dikkat etmemiz lazım. İsrail'e 'one minute' diyorsunuz, 'Mavi Marmara'dan dolayı özür diletiyorsunuz, kendi tankınızı üretiyorsunuz, 2023'e somut hedefler koyuyorsunuz. Bütün arkadaşlarımızla, bütün teşkilatımızla Başbakanımızın arkasındayız. Önümüzdeki seçimlerde de en büyük başarıyı Allah'ın izni ile AK Parti sağlayacaktır." cevabını verdi.

Kaynak: AA