Tika'dan Azerbaycanlı Turizmcilere İnceleme Gezisi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi işbirliği içinde Azerbaycanlı 11 seyahat acentesi temsilcisine Bursa ve Afyon'daki kaplıcalarda inceleme gezisi düzenledi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Azerbaycan turizminde Türkiye'nin büyük önem taşıdığı ifade edilirken, bu çerçevede Azerbaycan'dan Türkiye'ye yönelik turizm potansiyelini daha da artırmak amacıyla özellikle sağlık turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmaların amaçlandığı belirtildi.
Açıklamada, Azerbaycan'da termal ve kaplıca turizmine ilgi duyulduğu ancak Azerbaycan halkının Türkiye'deki imkanlardan çok haberdar olmadıklarından dolayı genellikle eski Sovyet ve Doğu Bloku ülkelerindeki termal ve kaplıcaları tercih ettikleri kaydedildi. Bu kapsamda, Azerbaycan halkının hidroterapi imkanları sahibi olarak Türkiye'nin bu alandaki altyapısından yararlanması bakımından ve Türkiye'deki termal tesislerin tanıtımı açısından tanıtım çalışmalarının yararlı olmasının beklendiği ifade edildi.
Bursa ve Afyon'da incelemelerini tamamlayan Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcileri, inceleme gezisinden duydukları memnuniyeti belirterek, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini öğrenmelerinin kendileri açısından faydalı olduğunu söyledi.

Temsilciler, TİKA, Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi Rektörlüğü'ne evsahipliğinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: AA