Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinin Kazandığı Ödüllerle İlgili İddialar

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, "Ödülleri kazanan projelerin hocalar tarafından yapıldığı iddiası, yıl boyunca pek çok proje üreten, şehir şehir dolaşan, bir proje için aylarca emek veren öğrencilerime yapılmış çok büyük bir hakarettir" dedi.

Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İletişim Fakültesi olarak 3 yıldır Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda birinci olduklarını kaydetti.

Haklarında, "Yarışmaya gönderilen çalışmaları asistan ve öğretim üyeleri hazırlıyor" şeklinde asılsız iddialar gündeme getirildiğini ifade eden Arık, atölyede çalışan öğrencilere ayrım yapıldığı, bazı öğrencilerin çalışma atölyelerinden yoksun bırakıldığı söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Atölyelerde 160 öğrencinin fiili olarak çalıştığını bildiren Arık, şöyle konuştu:
"Bu tür haberler, başarıyı gölgelemek isteyenlerce çıkarılıyor. Fakültemize yönelik yapıcı eleştirilere her zaman açığız ancak fakültemizin başarısını görmezden gelmek ya da küçümsemek doğru değil. Atölyelerimiz, çalışmak isteyen tüm öğrencilerimize her zaman açıktır. Biz sadece ödülleri değil, öğrencilerimizin gerçekleştirdiği tüm üretimleri alkışlarız. Hepsine elimizden geldiği kadar ekipman desteği sağlar ve destek oluruz. Ödülleri kazanan projelerin hocalar tarafından yapıldığı iddiası, yıl boyunca pek çok proje üreten, şehir şehir dolaşan, bir proje için aylarca emek veren öğrencilerime yapılmış çok büyük bir hakarettir."
Sadece Aydın Doğan Vakfı ödülleri için çalışan bir fakülte oldukları yönünde de söylemler olduğunu belirten Arık, "Fakülte kurulduğundan bu yana düzenli olarak yarışmalara katılıyoruz. 3 yıldır başarı gelmesiyle bu tür haberler çıkmaya başladı.

Hep daha iyi eğitim nasıl verebiliriz diye düşündük. Gazeteci, reklamcı ve yönetmeni söyleşilere davet ediyor, workshoplar yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA