Sivil Toplum Kuruluşlarından İhh'ya Destek

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi "İHH İnsani Yardım Vakfı'na karartma uygulama girişimi, kanunsuz bir şekilde gerçekleştirildi" dedi.

Selvi başkanlığındaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, İHH-AYDER yardım derneğini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Selvi, uygulama biçimi ve zamanlama itibarıyla İHH'ya kamuoyunda karartma uygulama girişiminin, kanunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Selvi, "Bunun kesinlikle affedilmemesi gerekli. Öte yandan bir başka boyutuyla Suriye'de hangi tarafta olursa olsun, aile bireylerinin yaşadığı mağduriyete insanlık namına sahip çıkmak herkesin görevidir. Suriye'de yıkıntılar altından çıkan bir çocuğun ailesinin hangi gruba ait olduğunu mu sorgulamalıyız, yoksa sırtına bir kaban giydirip hemen bir sıcak çorba mı içirmeliyiz? İnsanlığın gereği, mağdurun yanında yer almaktır. Bunun dışındaki olaylar bir başka boyuttur" diye konuştu.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim ise yönetimi dış iradede olan hiçbir yapının bu halkın kalbinde yer etmeyeceğini ifade etti.

Erdim, son operasyonlardan sonra yapılan yardımların arttığını belirtti.

Kaynak: AA