Özer Ayık Yeniden Görevinin Başında

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 4 aylık hak mahrumiyeti cezasını tamamlayarak yeniden görevine başladı.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki farklı tarihte, iki farklı dosyadan dolayı aldığı ikişer aydan toplam 4 aylık hak mahrumiyeti cezasının bittiğini belirterek, tekrar göreve döndüğünü söyledi.

Kendisi için başkanlığın önemli olmadığını vurgulayan Ayık, "Hiçbir şey yapmazsanız hiçbir şey olmaz. Bu kadar çok iş yaparsanız böyle ufak tefek aksilikler her zaman başınıza gelir" dedi.

Ayık, başkanlığı bırakması durumununda dahi kayak sporuna hizmet etmeye devam edeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başkanlığımı düşürmeye yönelik bilinçli bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Kayağa hizmet etmek için her platformda olabilirim. Çok iş yaparsanız böyle şeyler normaldir. Biz de hakikaten arkadaşlarımızla çok şeyler başardık. Düşünün, 2009 yılındaki faaliyet sayımız 257'nin üzerinde. Her yıl yaklaşık 150-200'ün üzerinde faaliyeti olan bir federasyonuz. Kayağa kısa sürede çok sağlam bir temel attık. Sıfır noktadan çok iyi yerlere getirdik. Hiçbir şey yapmazsanız hiçbir şey olmaz. Bu kadar çok iş yaparsanız böyle ufak tefek aksilikler her zaman başınıza gelir."

- "Kış Olimpiyatları'na yoğunlaştık"

"Seçimli olağanüstü genel kurul söz konusu değil" diyen Ayık, yasa gereği Soçi Kış Olimpiyatları'ndan itibaren üç ay içerisinde seçimli olağan genel kurul yapacaklarını dile getirdi.
Ayık, tamamen Soçi Kış Olimpiyatları'na yoğunlaştıklarının altını çizerek, "Kesin kota bu ayın 19'unda belli olacak. Çok hummalı bir çalışmamız var. 4 kesin kota aldık ama bu sayı artsın diye uğraşıyoruz. En azından tarihimizde ilk defa bir atlamada sporcu kotası alırsak muhteşem bir başarı olacak. Ümit ediyorum ki 6-7 kotaya ulaşacağız" diye konuştu.


- Kılıç'a başarı temennisi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na getirilen Akif Çağatay Kılıç'tan randevu talebinde bulunduğuna değinen Ayık, şunları kaydetti:
"Cezam yeni bittiği için pazartesi günü randevu istedim. Öncelikle Türk sporuna hayırlı uğurlu olsun. Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Elimizden geldiğince Bakanımıza ve Bakanlığımıza kendi branşımızla ilgili destek olmaya çalışacağız. Eminin hep beraber çok güzel işlere imza atacağız. Sayın Bakanımıza kayak sporuyla ilgili özel bir dosya hazırlıyoruz. Zaten kendisinin kayak yaptığını, sevdiğini biliyoruz. İnşallah onun önderliğinde kayak sporunu hem ülkemizde, hem de uluslararası arenada hak ettiği yerlere getireceğiz."
Kaynak: AA