Jandarmadan Adada Aç Kalan Yabani Tavşanlara Yem

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Beyşehir Gölü'ndeki Eşek Adası'na, aç kalan tavşanlar için yem bırakıldı.

Beyşehir Gölü'nün 33 adasından biri olan Eşek Adası'nda yaşayan çok sayıda yabani tavşan, havaların soğumasıyla bitki örtüsünün yok olması nedeniyle açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
Adada yaşayan bazı tavşanların açlıktan ölmeye başladığının haber verilmesi üzerine harekete geçen Beyşehir Gölü'nü korumakla görevli Beyşehir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, bölgede faaliyet gösteren balıkçıların da verdiği destekle Eşek Adası'nda yemleme çalışması yaptı.
Beyşehir'den çuvalla getirilen yemler, adada Jandarma ve balıkçılar tarafından, doğal yaşam alanlarına ve tavşanların yuvalarına bırakıldı. Jandarma, adadaki faaliyeti sırasında ölü tavşan ve kuşlara da rastladı. Faaliyet sırasında tavşanların yuvalarında gizlendiği ve çıkmadığı gözlenirken, yuvalarından çıkanların da küçük ada içerisinde etrafta koşuşturması dikkat çekti.
Jandarmanın doğal yaşamı da koruma adına uygulamaya destek olan Gölyaka beldesinde balıkçılık yapan Veli Çot, Jandarma'ya teşekkür etti.
Beyşehir Gölü'nü koruyan Jandarmanın yabani tavşanlara da sahip çıktığını anlatan Çot, "Adada açlık var, tavşanlar yiyecek arıyor. Kazı yapmışlar ve tabandaki ot ve kökleri yemişler. Bu ada eskiden boş bir adaydı fakat birkaç tavşan atıldıktan sonra burada tavşanlar çoğalmaya başladı" dedi.

Kaynak: AA