İzmir'de Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi Açıldı

İzmir'n Karşıyaka ilçesinde belediye tarafından açılan Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi'nde verilecek eğitimlerde, olası bir afet anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılacak.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, başta İzmir'deki okullar olmak üzere belli gruplara verilecek eğitimlerde, canlandırmalarla deprem, sel veya yangın gibi afetlerle karşılaştıklarında kişilerin kendilerini ve çevrelerini daha güvenli koruma tekniklerini öğrenecek.
Merkezde, deprem enkaz koridoru, telefon ihbar simülasyon sistemi, yangın deneyim eğitim simülasyon sistemi, deprem hareketleri oluşturma simülasyon sistemi, duman kaçış koridor simülasyon sistemi ile heyelan ve sel simülasyon odası, ilk yardım simülasyon odası ve konferans salonu bulunuyor.
Açıklamada ifadelerine yer verilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, tesisin sıradan bir yerel yönetim hizmeti olmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Yüz yıllar içinde yaşanan pek çok felaket göstermiştir ki doğal afetlerden kaçış yok. Her an kapımızda bekleyen, olası bir afet karşısında yapabileceğimiz tek şey felaket kapımızı çaldığında, hazırlıklı olabilmek ve kayıplarımızı en aza indirebilmektir.
Vatandaşlarımızı afet anında neler yapmaları gerektiği konusunda eğitmeye çalışıyoruz. Olası bir afet anında, ihtiyaç duyulabilecek her türlü malzemeyi hazır tuttuğumuz Doğal Afet Merkezi, Arama-Kurtarma Aracı, Deniz Ambulansı, jeneratörler, uydu telefonları,morg aracı, bütün bu çalışmaların ürünüdür."
Açılışa, İl Afet Müdürü Faruk Üner, İzmir Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürü Abdurrahmen Güldoğan, İzmir Valiliği Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altınbudak, Kızılay İzmir şube müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA