Kral Faysal Ödülleri'nin Sahipleri Belli Oldu

Suudi Arabistan'da her yıl verilen ve dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Kral Faysal Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Riyad'da gerçekleşen ve isimlerin belirlendiği Kral Faysal Ödülleri Kurulu toplantısına Milli Eğitim Bakanı Prens Halid el-Faysal ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.


"İslama Hizmet" dalında Nijeryalı Şeyh Dr. Ahmed Ebu Bekr Limo, "Arap Dili ve Edebiyatı" dalında Irak'tan Dr. Abdullah İbrahim Allavi Albossbah, "İslam Çalışmaları" dalındaki ödülü Suudi Arabistanlı Prof. Dr. Abdulvahab bin İbrahim Ebu Süleyman alırken, "Tıp" dalındaki ödül Çin asıllı İngiliz vatandaşı Prof. Yuk Ming Dennis Lo ve "Bilim" dalındaki ödül Alman Prof. Gerd Voltaindz Gerd Faltings'e verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 Kral Faysal "İslama Hizmet" Ödülü'ne layık görülmüştü.
1979'dan beri dağıtılan ödülleri kazananların isimleri her sene ocak ayında açıklanıyor. Ödüller, isimlerin açıklanmasından 2 ay sonra Riyad'da düzenlenen törenle sahipleriyle buluşuyor. Ödüle layık görülenlere, hüsnühatla yazılmış sertifika, 24 ayar değerinde hatıra madalyası, 200 gram ağırlığında altın madalyon ve 200 bin dolar para ödülü veriliyor. Ödüllerin verildiği kişilerin etnik ve dini mensubiyetleri ise dikkate alınmıyor.
Kaynak: AA