Demirtaş: AK Parti sandığın dibini görecek

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş BDP grup toplantısında yaptığı konuşmayla, hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi.

Demirtaş: AK Parti sandığın dibini görecek
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş BDP grup toplantısında konuştu. Hükümeti ve muhalefeti eleştiren Demirtaş, 'Biz AKP'nin yerine güçlü bir demokrasi inşa etmek istiyoruz. Biz AKP'yi sandıkta götüreceğiz derdindeyiz. Doğru bir muhalefet çizgisi izleyebilirsek AKP sandığın dibini görecek' dedi.

İşte Selahattin Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Muhalefet yapmak derin yapılarla çetelerle de rüşvet ve yolsuzluk konusuna bulaşanlarla da hesaplaşmayı gerektirir. Derin yapılarla mücadele etmenin en etkili yöntemi de anayasadır. Türkiye'de askeri vesayet sisteminin yerine başka sivil bir vesayet ikame edildiğini belirtiyorduk. Bakın nereye geldik.

'KİM HIRSIZLIK YAPMIŞSA CEZASINI ÇEKSİN'

Üç yıldır bizim söylediğimizi Başbakan söylüyor.Derin devlet var diyor. Yeni mi uyandın, haberin yok muydu? Burnunun dibinde bunlar olup bitmişse sen zaten Başbakan değilsin. Bir paralel devlet inşaa etmişler haberin olmamış. Bunu mağdur sıfatıyla söylüyorsun. Önce bu konularda bir özeleştiri yapması lazım başbakanın, bunları biz yaptık diyecek. Bizzat kendi imzasıyla atanmış emniyet müdürleri için 'bunları tanımıyorduk' diyemez. Özel yetkili mahkemelerden siz de müzdaripsiniz. Kendi muhaliflerinizi ezmek için özel mahkemeleri kullandınız. Kaldırın dedik, hakkımızda suç duyurusunda bulundunuz. Bu çete dediğiniz yargının elinde tuttuğu binlerce tutsak var. Kim hırsızlık yapmışsa, bakan çocuğu mu kim yapmışsa cezasını çeksin. Özel yetkili mahkemeler savcılar durdukça, çeteler var olacaktır. Senin çocuğunu emanet etmediğin mahkemelerde kaç tane annenin çocuğu yargılanıyor biliyor musun? Ne olacak bunlar? Bunların hepsi bu dönemde masaya yatırılması gereken konulardır.

'BİZİM FARKIMIZ BUDUR'

Birilerin cemaatin elindeki imkanı kullarak AKP'yi sıkıştırıyor olabilir. Bizim derdimiz sadece Başbakandan hesap sormak değil. Hesap soralım da yerine ne gelecek, kim gelecek? Biz AKP'nin yerine güçlü bir demokrasi inşa etmek istiyoruz. Bizim farkımız budur. Biz hükümeti daha fazla demokrasiye zorlamak zorundayız, doğru muhalefet anlayışı budur. Bizim derdimiz demokrasi, sizin derdiniz AKP gitsin de kim gelirse gelsin. Biz AKP'yi sandıkta götüreceğiz derdindeyiz. Başkaları AKP'nin yerinde cemaati getirme derdinde olabilir. Bunlar kirli projelerdir, biz kirli projelerin yanında olmayız.

'AKP SANDIĞIN DİBİNİ GÖRECEK'

Doğru bir muhalefet çizgisi izleyebilirsek AKP sandığın dibini görecek. Bugün muahlefetten beklenen demokrasi çıtasını yükseltmek olmalıdır. Alevi sözcüğünü ağzına almayan bir muhaletle biz alevi sorununu nasıl çözeceğiz. Barış ve Demokrasi Partisi olarak AKP'den hesap soracağız ve sandıkta canla başla mücadele edeceğiz.

PARALEL DEVLET


Paralel devlet anlayışı aslında öyle derinlerde olan bir konu değil. Bu anlayış her zaman vardı, AKP iktidarı döneminde de bu değişmemiştir. Fethullah Gülen'in talimatıyla Dicle Üniveristesinde rektör atandı ve üniversitenin bütün yönetimini cemaat kadrolarıyla dolduruldu. Dicle Üniversitesi cemaatçilerin eline teslim edildi. Benim Dicle Üniversitesinde konuşma yapmamı rektör kararıyla yasakladılar. Bu kadar paralel bir yapıdan bahsediyorum. Kantinlerde öğrencilere gazla jobla şiddet uyguladılar. YÖK'e başvurduk 'Bir şey yapamayız bize bağlı değil' dediler. Dicle Üniversitesi profesörü doçent yapıldı ve başka bir üniversiteye rektör olarak atandı. İsmini vermek istemiyorum ama bu kişi AKP MYK üyesidir.

Türkiye'yi siz bu hale getirdiniz. 16 Aralık'ta siz 'Paralel devlet var' deseydiniz çok daha güçlü haklı olurdunuz. Siz bu yapıyı biliyordunuz. Kimse kimseye yalan üzerine tezgah kurmaya kalkışmasın. Beraber yaptınız her şeyi hepsini birlikte inşa ettiniz. Gezi direnişindeki insanların isyanını anlamak yerine o insanlara zulüm yapmayı seçtiniz beraber yaptınız bunu.