Eğitimleri Tamamlanan Çobanlar Sertifika Alacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliğinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında Iğdır'da 25 çobanın eğitimi tamamlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin kursiyerler için önemli olduğunu ve en kısa sürede eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifika vereceklerini belirtti.

Küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu Iğdır'da eğitimli çobanların çalışacağını ifade eden Eraslan, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mız, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İŞKUR işbirliği ile uygulanan 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' Projesi ile 25 kişiye kurs verdik. Amacımız, sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmaktır" dedi.

Projenin ilk etapta, pilot uygulama olarak Iğdır, Ankara, Konya, Kırşehir ve Sivas İllerinde uygulandığını belirten Eraslan, bu önemli projenin daha sonra bütün illerde uygulanacağını kaydetti.

Kaynak: AA