Kapkaç Zanlısını Doğum Lekesi Ele Verdi

Adana'da, değişik tarihlerde aralarında 6 aylık hamile bir kadının da olduğu 6 kadının boynundaki zinciri kapkaç yöntemiyle çalıp kaçan zanlı, kolundaki doğum lekesinden teşhis edildi.

Kapkaç Zanlısını Doğum Lekesi Ele Verdi
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Obalar Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Tuncay Esandal'ın motosikleti 31 Mart 2013 tarihinde Dağlıoğlu Polis Merkezi mıntıkasından çalındı. Esandal, durumu polise bildirdi. Bu tarihten yaklaşık 4 ay sonra 12 Temmuz günü Emek Mahallesi'nde Bahar Altınbaş isimli bir kadının yanına yaklaşan siyah motosikletli bir kişi, kadının içinde 110 lira bulunan cüzdanını kapkaç yöntemiyle alıp kaçtı. Kadının polisi araması üzerine olay yerine gelen ekipler, hemen zanlıyı aramaya başladı.

Bu olaydan sonra 13 Ağustos günü Bahçelievler Mahallesi'nde arkadaşına giden 6 aylık hamile kadının yanına yaklaşan siyah motosikletli kapkaççı, kadının boynundaki zinciri alıp kaçtı. Bu sırada hamile kadın yere düşüp yaralandı. Bu olayın ardından da polis zanlıyı bulmak için araştırma başlattı. Yapılan araştırmada, zanlının 31 Mart'ta çalınan siyah motosiklet ile kapkaçları yaptığı belirlendi. 23 Ağustos günü bu kez Ziyapaşa Mahallesi'nde bir kadının boynundan altın zincir, kapkaç yöntemiyle alındı. 24 Ağustos'ta ise kapkaççı yine, bir kadının boynunu sıkıp, zinciri alıp kaçtı. Son olarak da aynı kişi, aynı motosikletle 27 Ağustos günü yine bir kadının altın zincirini boynundan kapkaç yöntemiyle çaldı. Polis, son olay üzerine kapkaç olayı mağdurlarını çağırıp tek tek dinleyerek, kapkaçı yapan kişinin plakasız siyah motosiklet kullandığını ve sol kolunda doğum lekesi olduğunu belirledi. Bunun üzerine araştırmasını derinleştiren polis, Obalar Caddesi'nde plakasız siyah motosiklet gördü. Dur ihtarına rağmen kaçan zanlı, yaklaşık 100 metre ileride yakalandı. Zanlının 21 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı Vedat D. olduğu belirlendi. Emniyete getirilip sorgulanan zanlı, müştekiler tarafından da kolundaki doğum lekesinden teşhis edildi. Zanlının annesi ve babasının ayrı yaşadığı, uyuşturucu bağımlısı olduğu, bu nedenle kapkaç yaptığını söylediği öğrenildi. Ayrıca kapkaç yöntemiyle çaldığı altın zincirleri uyuşturucu satıcılarına götürüp, eroin aldığı belirlendi. Zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA