Toki, Siirt’te Dar Gelirlilere Konut Yapıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran, Siirt’te evi olmayan ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlar için 190 konut yapılacağını açıkladı.

Toki, Siirt’te Dar Gelirlilere Konut Yapıyor
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan Siirt'te alt gelir grubu yoksul vatandaşlar için konut yapılmasını talep ettiklerini ifade eden Demirkıran, bu taleplerinin değerlendirilerek kabul gördüğünü söyledi.

Demirkıran “İlimizde daha önce yaptığımız 256 konutluk projeye ilgi çok fazla oldu. İhtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlarımızdan yeni konutlar yapılması ile ilgili sürekli talepler alıyorduk. Vatandaşlarımızın bu haklı talebini yerine getirmek için TOKİ Başkanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; Baykan ilçemizde 80, Pervari ilçemizde 60, Şirvan ilçemizde de 50 konutluk bir projenin yapılması kararı alındı. Yine Siirt il merkezinde daha önce dar gelirli vatandaşlarımız için yaptığımız 256 konutluk projeye ilave olarak, yeni bir Toplu Konut Projesi yapılmasının yanında, diğer ilçelerimizdeki dar gelirli yurttaşlarımızın da ev sahibi yapılması ile ilgili çalışmalar TOKİ tarafından sürmekte ve konu tarafımızca da takip edilmektedir. Ayrıca daha önce Memur-Sen üyeleri için TOKİ tarafından yapılması planlanıp ancak iptal olan projenin bulunduğu yere yeni bir Toplu Konut Projesi yapılması çalışmalarına TOKİ tarafından başlanmıştır. Öte yandan Kurtalan ilçemizde Mülkiyeti Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan eski Tekel’in bulunduğu arsaya toplu konut yapılması ile ilgili çalışmalar TOKİ tarafından devam etmektedir” dedi.

Demirkıran, Siirt’te dar gelirlilerin ev sahibi olmalarını sağlamak amacıyla TOKİ başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, yapılacak bu proje ile konut sıkıntısının bir nebze de olsa giderileceğini dile getirdi

Kaynak: İHA