Ak Parti Elbistan İlçe Teşkilatından, Ziraat Odası'na Ziyaret

KAHRAMANMARAŞ - AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve Yönetim Kurulu üyeleri Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut'u ziyaret etti.

Kısaca, ziyarette yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretler kapsamında bir araya geldiklerini söyledi.

Çiftçilerin sıkıntısı, isteği ve beklentilerini dinlemek istediklerini belirten Kısaca, şunları kaydetti: "Özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe bize iletilen konuların çözümü için çalışacağız. Talep ve beklentileri rapor haline getirip çözümü noktasında il başkanlığımıza ve milletvekillerimize bilgi vereceğiz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut ise AK Parti heyetinin odalarını ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Bulut, sıkıntıların iletildiğinde çözümün de daha hızlı olacağını belirterek, "Elbistan'daki üreticinin en büyük derdi, sulama barajlarıdır. Ovamızdaki 1,5 milyon dekar arazinin sadece 350 bin dekarında sulu tarım yapılmaktadır. Ayrıca 750 adet su kuyusu bulunuyor. Kuyu suyu ile üretim yapmak çiftçimize maliyet getiriyor. 3 büyük baraj kademeli olarak devreye girdiği zaman, Elbistan her konuda marka olur. Üretim kapasitesi artar. Bu yıl 200 bin ton civarında hububat üretimi gerçekleştirildi.

Bunu bir milyon tona çıkartma hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

Ziyarete, Doğan Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, Izgın Belediye Başkanı Ömer Çolak, İğde Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz ile parti yönetimi katıldı.

Kaynak: AA