Mesut Özil’in Adını Taşıyan Tabela Değiştirilecek

Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'in Arsenal'e transfer olmasının ardından ismini taşıyan ve caddeye konulan Real Madrid formasıyla fotoğrafının yer aldığı dev tabelanın değiştirilmesine karar verildi.

Mesut Özil’in Adını Taşıyan Tabela Değiştirilecek
La Liga'nın güçlü takımlarından Real Madrid'den İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'i 42,4 milyon sterline renklerine bağladığı Mesut Özil'in transferi, Türk kökenli futbolcunun memleketi olan Devrek’te de geniş yankı uyandırdı. Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğan, 2006-2008 yılları arasında Schalke, 2008-2010 yılları arasında Werder Bremen ve 2010 yılından itibaren Real Madrid formasını giyen 24 yaşındaki Mesut Özil'in, geçen yıl Devrek belediye meclisi kararıyla ismi verilen caddeye asılan fotoğrafının yer aldığı tabelanın değiştirilmesine karar verildi.

En son 2011'in aralık memleketi Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyüne gelen Mesut Özil'in, Real Madrid formasıyla yer aldığı tabela, futbolcunun Arsenal formasıyla fotoğrafının yer aldığı yeni bir tabela ile değiştirilecek.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci konula ilgili yaptığı açıklamada,” Öncelikle dünyaca ünlü bir futbolcumuzun Devrekli olması bizleri gururlandırmaktadır. Belediyenin spor tesislerinin yer aldığı caddeye belediye meclis kararı ile 1 yıl önce Mesut Özil'in adını verdik. Özil’in Arsenal’e transfer olması da ayrıca bizler içinde sevinç kaynağı olmuştur. Ünlü futbolcumuzdan en kısa zamanda yeni formasıyla bir fotoğrafını göndermesini talep edeceğiz ve yeni formasının yer aldığı fotoğrafı ile tabelayı değiştireceğiz” dedi.

Biz bu tabelaya Mesut Özil ismini vermemizin nedeni kendisini sevmemizden dolayıdır yoksa caddeye bu ismi verirken maddi anlamda kendisinden maddi anlamda bir talebimiz olmadı ancak bize babası tarafından verilmiş bir söz vardı. Devrek Spor’a kazandırılmak üzere sosyal tesislerin inşaatına kendilerinin de katkı sağlayacaklarını ifade etmişlerdi hatta o dönemde temelini atmıştık ama o günden bu güne kadar yapılacak tesisle ilgili Mesut’un ailesinden hiç maddi destek alamadık. Belediye olarak transferden aldığı bir miktar rakamdan sosyal tesislerimiz için ayırırsa hemşerilerini çok mutlu eder ve adını tesislere kazandırırız. Eğer Mesut yıl sonuna kadar bizlere destek çıkmazsa belediyemiz imkanları ile tesisi hayata geçirip bu tesislere başka bir isim vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA