Bursa'da Su Ürünlerine İlişkin Denetimler

BURSA - Bursa'da, yeni av sezonunun başlamasıyla denizlerde, karaya çıkış noktalarında, su ürünleri halinde ve perakende satış noktalarında denetimlerin tüm hızıyla süreceği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, yazılı açıklamasında, su ürünlerinde nisan 2013'te başlayan genel av yasağının 1 Eylül 2013'te sona erdiğini hatırlattı.

Çelik, yasağın sona ermesiyle Bursa il genelinde toplam 201 balıkçı teknesinin denize açıldığını belirterek, yaz boyunca tekne ve ağların bakım-onarım işlerini tamamlayarak yeni sezona hazırlanan balıkçıların, istavrit, palamut, sardalya, lüfer ve hamsi avlamak üzere denizle buluştuğunu vurguladı.

Yeni av sezonunun tüm balıkçılara hayırlı, bol ve bereketli olmasını dileyen Çelik, kurum olarak avlanma yasağının bulunduğu yaz aylarında da tekne ve balıkçılarla ilgili ruhsatlandırma çalışmalarına kesintisiz devam ettiklerini bildirdi. Çelik, yönetmeliğe uygun teknelerin denize açılması konusundaki çalışmaları büyük oranda tamamladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Balıkçılara kolaylık sağlamak amacıyla, il genelinde balıkçı barınakları ve karaya çıkış noktaları belirlenmiştir. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi denizlerde, karaya çıkış noktalarında, su ürünleri halinde ve perakende satış noktalarında denetimler tüm hızıyla devam edecek. Tüm balıkçılık sektörünün kurallara ve kanunlara uygun bir sezon geçirmesi hepimizin ortak dileğidir."

Kaynak: AA