DSİ'nin Manisa'daki Çalışmaları Tamgaz

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Recep Özbal’ı makamında ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, DSİ'nin Manisa ilinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler aldı ve taleplerini iletti.

Bölge Müdürü Recep Özbal gölet projelerinden en fazla payı alan illerin arasında Manisa’nın olduğunu belirterek önümüzdeki yılsonuna kadar 25 gölet projesinin tamamlanacağını belirtti.

Gediz Nehri Koruma Eylem Planı’nı yakından takip ettiklerini ve amaçlarının temiz bir Gediz olduğunu söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada “1000 Günde 1000 Gölet projesi kapsamında Manisa’mızda 49 gölet yapımı planlanmaktadır. Bu Projelerden 4 göletin inşaatı tamamlanmış, 12’ sinin inşaatı devam etmektedir. İhale sürecinde olan 9 göletle birlikte 2014 sonuna kadar 25 göleti tamamlamış olacağız. Ayrıca Ahmetli bölgemizde bulunan Kelebek Barajı Projesi tamamlandı, yatırım programına alındı. İhale hazırlıkları devam etmektedir. Proje ve planlama aşamasında olan 24 göletimizle ilgili tüm çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu göletler sulama sistemiyle birlikte ihale edilmektedir. Yani vatandaşın tarlasına kadar kapalı sistemle suya ulaştıracak şekilde projelerimizi yapıyoruz. Ayrıca Demirköprü Barajı ve Avşar Barajı sulamalarını kapalı sisteme almak için de çalışıyoruz. Böylelikle vahşi sulamadan modern damlama sulamalarına geçişi sağlayacağız” dedi.


Yurttaş, gölet projeleriyle Manisa Gediz Ovası’nın ve köylerinin hayat bulacağını iyi tarım uygulamaları sayesinde kentlerden köylere doğru tersine göçün başlayacağını söyledi.

Bölge Müdürlüğü ve DSİ çalışanlarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Köy muhtarlarına uygun yer tespit ettikleri takdirde gölet için bölge müdürlüğüne başvurmaları konusunda çağrıda bulundu.
Kaynak: İHA