Aü Gönüllülük ve Sosyal Sorumluluk Konularında Da Gençleri Eğitiyor

Eğitimde Uluslararası Gönüllülük adlı gençlik projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nden 5 genç, 16-23 Eylül 2013 tarihlerinde İspanya’nın Malaga şehrinde düzenlenen eğitime katıldılar.

Aü Gönüllülük ve Sosyal Sorumluluk Konularında Da Gençleri Eğitiyor
İspanya’da 6-23 Eylül 2013 tarihlerinde Malaga şehrinde düzenlenen Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin ortak olduğu Eğitimde Uluslararası Gönüllülük-International Volunteers in Educational Projects adlı gençlik projesine Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Macaristan, Ürdün, Mısır ve Filistin’den toplam 35 genç katıldı.

Her ülkenin kendi toplumuna ait bir masalı sunduğu ve cinsiyet ayrımcılığı konusunun işlendiği projeye, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Uzman Nurgül Büyükkalay başkanlığında, AÜ Gerontoloji Bölümü’nden engelli öğrenci Berkay Ergin, Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Yağmur Yazgı Kaya, Tarım Ekonomisi öğrencisi Hakan Ünveren, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Emine Toksoy katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan yaptığı açıklamada, “Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin ortağı olduğu bu proje; farklı kültürlerden gençler ve gençlik çalışanlarının bir araya gelerek, görüş ve tecrübelerini paylaşımı için imkan sağlamaktadır. Projenin temel amacı, gençlerin yer aldığı eğitim projelerine gönüllü olarak katılım sağlamasıdır. Akdeniz Üniversitesi’nin gençlik faaliyetlerine ve AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamındaki uluslararası projelerine öncelikle imkanı kısıtlı gençlerin ve engelli öğrencilerin katılım sağlamasını önemsiyoruz. Akdeniz Üniversitesi’nin gençlik sorunlarına, gençlik çalışması ile çözüm üretmeyi ve kurumlar arası diyalog oluşturma çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA