Yenilginin ardından gelen zafer

Siyasi hayatına ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Ankara’da Melih Gökçek ile eşzamanlı olarak belediye başkanlığı kazanmalarınının o dönem kendilerine iktidar getirdiğini söyledi.

Yenilginin ardından gelen zafer
Beyaz TV 'nin hazırladığı ''Usta 'nın Hikayesi'' belgeselinin galasına konuk olan Başbakan Erdoğan siyasi kariyerine ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan 1989 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı 'nı küçük bir oy farkıyla kaybettiklerini ancak yılmadan çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.. O dönemde Refah Partisi 'nin ilçedeki oy oranını yüzde 3 'lerden yüzde 21 'lere kadar yükselttiklerini hatırlatan Erdoğan, uyguladıklarını stratejinin 94 yılındaki seçimde kendilerine nasıl zafer getirdiğini anlattı.

Kadınların siyasete aktif katılımına o yıllardan itibaren önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, o dönemde kız öğrencilerin çalışmalarda aktif rol aldığını, çalışmalarda yer alan herkese halen müteşekkir olduklarını belirtti.

Tüm bu sürecin bugünlerdeki başarıyı getirdiğini anılarıyla örneklendiren Erdoğan, çok farklı kesimlere hitap ettiklerini, geçmişte alkol kullanan bazı arkadaşlarının dahi kendilerine yol arkadaşı olduğunu ve ilerleyen süreçte bu alışkanlıklarından vazgeçtiğini söyledi.

Ankara'da Melih Bey İstanbul'da Biz

Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Ankara 'nın Türkiye 'nin özeti olduğunu ifade ederek o dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşzamanlı olarak Refah Partisi'ni Türkiye 'de iktidara nasıl getirdiklerini şu ifadelerle anlattı:'' Ankara 'da Melih Bey, İstanbul 'da biz. Bu iki yer çok önemliydi. Zaten bu iki yeri aldığınız anda Türkiye 'de iş bitti. Hemen arkasında milletvekili seçimleri geldi. Milletvekili seçimlerini de bu iki seçim ciddi oranda belirliyor ve Türkiye 'de Refah Partisi 'ni 1. parti konumuna çıkarttı. Ankara, İstanbul deyip geçme, Türkiye 'nin özeti buralar''