Side 13. Kültür ve Sanat Festivali

Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin konseriyle başladı.

Side Antik Tiyatro'da çok sayıda yerli ve yabancı sanatseverin izlediği konserde Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin orkestra şefliğini Volkan Mete Yalçın üstlendi. Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi açılış konserinde, Josef Strauss ve Johann Strauss'un eserlerinden bale, polka, vals ve marş örneklerini sundu. Festival sonunda sanatseverler Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'ni ayakta alkışladı.

Festivalin açılışında konuşan Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, festivalin 13 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, 13. yılında festivale yerli ve yabancı çok sayıda sanatseverin ilgi göstermesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Buharalı, festival özel ödülünün bu yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e, Festival Sanat Ödülünün ise Enbe Orkestrası kurucusu ve şefi Behsat Gerçeker'e takdim edileceğini belirtti.

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar ise belediye başkanlarının alt ve üst yapı gibi birçok iş yaptıklarını dile getirerek, belediyelerin görevlerinden birisinin de kültürel ve sanatsal etkinlikleri gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Uçar, "Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, dünya çapında sanatçı ve grupları ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak. 13 yıl önce başlattığımız festivalimiz EFA üyesi olarak Türkiye'nin ve dünyanın saygın festivalleri arasında yer alıyor" diye konuştu.

Festival, Antonio Pirolli'nin şefliğinde Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 14 Eylül Cumartesi akşamı Antik Tiyatro'da vereceği gala konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA