Kökler Çocuk Dans Topluluğu Dünya Şampiyonu

Unesco ve Avrupa Parlamentosu tarafından gerçekleştirilen 2013 Dünya Şampiyonası Bulgaristan’ın Nessebar şehrinde gerçekleştirildi.

Kökler Çocuk Dans Topluluğu Dünya Şampiyonu
27 Ağustos-01 Eylül 2013 tarihleri arasında 48 ülke ’den 110 grubun katılımıyla Bulgaristan’ın Nessebar şehrinde gerçekleştirilen 2013 Dünya Folklor Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden ilk Türk Profesyonel Dans Topluluğu olan, Kökler Çocuk Dans Topluluğu şampiyon oldu.

Kökler Dans Topluluğu Şampiyona'da birinciliği, Grand Prix Büyük Ödülünü ve En iyi koreografi Ödülünü elde ederken, en başarılı koreograf ödülüne Eğitmen Natalia Ulutaş ve en iyi eğitmen ödüllerine de Tuğçe Korkut ve Göker Akman layık görüldü.

Bulgaristan dönüşü İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kökler Çocuk Dans Topluluğu ve Eğitmenleri Natalia Ulutaş, “Bu branşta şampiyon olmak çok zor. İl Müdürümüz Metin Kaplan ve Kültür Müdürümüz Abdülaziz Ediz’e destekleri için çok teşekkür ederim. İl Müdürümüz Metin Kaplan bizlere tesislerini açarak çalışma imkânı sağladılar. Bu çalışmayı gerçekleştireceğimiz yer çok önemliydi. 3 dakikalık bir gösteri için ciddi bir çalışma gerekiyor. İl Müdürümüzün bu desteği sayesinde bu önemli dereyi elde ettik. Bizler ayrıca ülkemizi temsil ediyoruz. Bu desteklerin yanında ayrıca maddi desteğe de ihtiyacımız var. Şampiyonada bir çok ülke bizleri ülkelerine davet ettiler. Davet edilen ülkelere giderek ülkemizin kültür elçisi olmak da istiyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi

İl Müdürü Metin Kaplan ise, "Natalia hocamız bizlere gelerek yer konusunda destek istediler. Bizler de çalışma alanı konusunda tesislerimizde çalışma yapmalarını sağladık. Kendilerine bu önemli başarıdan ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı tebrik ederim. Çalışmalarının karşılığını aldılar. Desteklerimizin karşılığını görmekten dolayı çok mutluyuz. Bundan sonrada ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA