Kemer Belediye Meclisi Toplantı

ANTALYA - Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer'de yaşanan sahil erozyonu nedeniyle ahşap iskele yapılmasının planlandığını belirterek, "Görünümü bozmayacak şekilde ahşaptan topuk yapılacak. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin talep edeceğiz" dedi.

Kemer Belediyesi Eylül Meclis toplantısı, Mustafa Gül başkanlığında gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin dilekçesi görüşüldü.

KETOB Başkanı Tayyar Gül imzalı dilekçede, yaklaşık 900 metrelik sahil bandında gelişen kıyı erozyonunun plajın 10-12 metre daralmasına neden olduğu kaydedildi. Dilekçede, Kemer ve turizm için hayati önem kazanan bu konuda bir taraftan önümüzdeki sezon plajsız kalma riskine karşı kısa vadeli önlemler, bir taraftan da uzun vadede gerekli projelerin hazırlanarak kalıcı çözümler geliştirilmesi konusunda yardım talebinde bulunuldu.

KETOB'un dilekçesinin okunmasının ardından açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Beldibi'nde de aynı projenin yapıldığını ve başarılı olunduğunun gözlendiğini söyledi.

Proje kapsamında betondan ve ahşaptan iskele yapıldığını anlatan Gül, "İskele, kumu tutuyor. Görünümü bozmayacak şekilde ahşaptan topuk yapılacak. Tabii bu konuda gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin talep edeceğiz" dedi.

MHP'li meclis üyesi Hakan Tuncer söz konusu maddenin komisyona sevk edilmesini isterken, KETOB'un belediyeden yardım talebi oy çokluğu ile reddedildi.

Öte yandan 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı içerisinde okula gidecek öğrencilerden alınacak yıllık taşıma abonman ücreti oy çokluğuyla 12,50 lira olarak belirlendi.

Kaynak: AA