30 Ağustos Resepsiyonunda Havelsan Tanıtımı

ANKARA - 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e verdiği hediyeyle ilgi uyandıran kişinin Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç olduğu, Gül'e Havelsan'ın çalışmalarını simgeleyen bir anahtarlık hediye ettiği ortaya çıktı.

Havelsan Genel Müdürü Yamaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyonun davetlileri arasında yer aldığını anımsatarak, Hayrünnisa Gül'e takdim ettiği hediyeyle kuruluşunun tanıtımını yapmayı amaçladığını söyledi.

Karşılama sırasında Hayrünnisa Gül'e takdim ettiği anahtarlığın, Havelsan'ın tanıtımı için hazırlandığını, üzerinde renkli boncuklar ve kuruluşun çalışmalarıyla ilgili minyatür maketler yer aldığını dile getiren Yamaç, anahtarlıktaki helikopter, uçak, gemi ve denizaltının Havelsan'ın çalışmalarını sembolleştirdiğini ifade etti.

"Anahtarlığın üzerindeki simgeler yaptığımız işlerin kapsamını anlatıyor. Helikopter inişi için yapılan simülatörler, AWACS uçaklarının yazılımları, denizaltı savaş yönetim yazılımları ve MİLGEM yazılımı gibi. Bütün bunları tanıtan şık bir anahtarlıktı. Merak uyandırmak istedim ben de. Hazır fırsat var reklam yapalım dedim" diyen Yamaç, Hayrünnisa Gül'ün de anahtarlığı beğendiğini aktardı.

-Havelsan teknolojik bağımsızlık için çalışıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yazılım alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan Havelsan'ın, savunma ve bilişim sektörlerinde global çözümler sunan bir bilişim ve sistem şirketi olduğunu ifade eden Yamaç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, teknolojik bağımsızlığı sağlamak amacıyla çalışan Havelsan'ın çalışmalarına dikkat çekmek için doğru bir gün olacağını düşündüğünü kaydetti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığında 13 yıl çalıştığını, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı ve TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı yaptığını, 15 aydır da Havelsan genel müdürlüğü görevini yürüttüğünü söyleyen Yamaç, "Havelsan, son bir buçuk yıldır ciddi bir atılım içinde. Hedefimiz de büyük" diye konuştu.

Yamaç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de hükümetin de Havelsan'ın çalışmalarını desteklediğini belirterek, bu destek için teşekkür etti.

Kaynak: AA