Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Yeni Perdesini Açıyor

Türkiye’nin en uzun soluklu belediye tiyatrolarından biri olan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni sezona iddialı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Yeni Perdesini Açıyor
18 yılda, Türk Tiyatrosu’na nice genç yeteneği kazandıran Belediye Tiyatrosu, 6 Ekim’de, dünya klasikleri arasında yer alan çocuk oyunu “Çizmeli Kedi” ile “perde” diyecek.
Charles Perrault’un yazıp, İstanbul Şehir Tiyatroları yönetmeni Can Doğan’ın uyarladığı oyunu Zekeriya Hocalar yönetiyor. 6 Ekim 2013 tarihinde gala gösterisi ile başlayacak oyun bir sezon aralıksız Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde çocuklar için sahnelenecek.

Yaz döneminde kurslara katılan öğrenciler arasından seçilenlerle sahneye konan oyunun büyük uğraşlar ile hazırlandığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Belediye Tiyatromuzda, tiyatroya meraklı öğrencilere ilk sahne deneyimi imkanı sağlıyoruz. Burada başlayan sanat aşkı gelecekte belki de öğrencilerin mesleği olacak. Salonlarımızın sayısını sürekli arttırırken, gösterilerimizi de aynı şekilde çoğaltıyoruz. Belediye Tiyatromuz bu yıl çok daha iyi hazırlandı. Tüm çocukları tiyatro izlemeye bekliyoruz“ dedi.

Tiyatroya gitmek isteyenler ücretsiz davetiyeleri Ziya Gökalp Kültür Merkezi veya Kültür Müdürlüğü’nden alabilir: Tel 0232- 366 44 59- 399 40 84
OYUNUN ÖZETİ
Kasabanın yaşlı değirmencisi öldükten sonra bütün işler çocuklarına kalır. Değirmenin sahibi Kont Yorak üstün gücünü göstermek için değirmencinin kedisini büyüleyerek konuşmasını sağlar. Miras paylaşımında kediye sahip olan Karabas zengin olmak ve dünyayı dolaşmak içim maceraya atılır. Çizmeli kedi sahibi Karabas’ın hayallerini yerine getirmek için çabalar. Ayrıca kasabayı sömüren Kont Yorak’la mücadele eder. Kont Yorak’ın büyü gücüne karşı akıl ile mücadele eder. Bakalım hangisi galip gelecek?
Oyunun yazarı:Charles Perrault, uyarlayan Can Doğan, yönetmen Zekeriya Hocalar, Yönetmen yardımcısı Gamze Vardar, Dekor Sevcan Yenihayat, kostüm Petek Dinçer, müzik Türker Parmanbek, kareodrafi Melodi Sıcakyüz, ışık Birol Yılmaz, efekt Erdal Aygün, dekoratör, Salih Akkuş, Serdar İlbay.
Kaynak: İHA