Down Sendromlu Çocuklardan 'Biz Buradayız' Etkinliği

Down Türkiye Down Sendromu Derneği, kuruluşunun dördüncü yılında Şişli'de kutladı.

Şişli'de bir alışveriş merkezi önünde düzenlenen etkinliğe aileleriyle katılan Down Sendromlu gençler ve çocuklar çalınan müzikler eşliğinde neşeli anlar yaşadı.
Ellerinde balonlarla müzik eşliğinde dans eden Down Sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinliklere Down Sendromlu gençler ve çocukların yanı sıra Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve çok sayıda aile katıldı.

"Biz Buradayız" adı verilen etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi katkıda bulundu. Etkinlikler kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelli Mehteran Takımı katılımcılara konser verdi.

Etkinliklerin son derece güzel olduğunu vurgulayan bir vatandaş, "Etkinlik son derece güzel. Konuşamıyorum bile. Harika birşey. Çok eğleniyoruz. Bu tarz etkinliklerde çocuklar birbirleriyle kaynaşıyorlar. Bu harika birşey bence" ifadelerini kullandı.

Down Sendromlu oğluyla birlikte etkinliğe gelen bir anne ise "Ahmet Tutku bizim hayatımıza çok şey kattı. Çünkü iki aylıkken ben annemi kaybettim. Çok farklı bir duygu. Ahmet Tutku böyle doğduğundan ötürü ben mutluyum. Bana hayatı öğretiyor. Bana annelik yapıyor" diye konuştu.

"Biz Buradayız" etkinliği kapsamında Down Sendromlu çocuklar ve gençlerin yaptıkları çalışmalarda sergilendi. Etkinliğin gün boyu farklı aktivitelerle devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA