Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, aday adaylık sürecinin 1 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti Ordu İl Başkanlığı konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, İl Başkanı Hüseyin Akyol, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti teşkilat mensupları katıldı.

Milletvekili Fatih Han Ünal, adayların tespiti için çok iyi çalışmak gerektiğini hatırlatarak,"Bu aday adaylığı sürecini çok iyi değerlendirmeliyiz, doğru adayların tespiti için. Tabi gönlümüzden bir şeyler geçebilir. İlçe boyutunda, il boyutunda, büyükşehir boyutunda. Ama hangi isim geçerse geçsin, bizim birlik ve beraberliğimize şemsiye olmalı, kardeşliğimizi pekiştirmeli, o çerçevesini çizdiğimiz parti politikalarımıza uygun davranış içerisinde olmalı” dedi.

Milletvekili Fatih Han Ünal, konuşmasında basına övgüler yağdırarak, “ Bizim duygu düşüncelerimizi ve çalışmalarımızı kamuoyuna aktaran 24 esasına göre çalışan basınımız da çok büyük emekler veriyor. Dolayısıyla biz çok büyük bir aileyiz. Bu işin en büyük paydaşı aslında millettir. Milletimiz bu işin en önemli kısmını teşkil ediyor. O karar veriyor, biz uyguluyoruz. Makamlarımız mevkilerimiz farklı olabilir. Milletvekiliyiz, il başkanıyız, belediye başkanıyız, hiç fark etmez. Sayın Başbakanımız içinde aynı şey geçerli millet karar veriyor, biz uyguluyoruz. Anketler yapıyoruz, zaman zaman farklı konularda çalışmalar yapıyoruz. Şimdi demokrasiyi geliştirin diye talepler gelmeye başladı.

Bizim ulaşamadığımız yerler olabilir, basını çok yakinen takip eden bir partiyiz. Genel merkezimizde bununla ilgili bir birim var, basında en ücra köşeye kadar hangi hadiseler gerçekleşmiş, bize buradan hangi paylar düşüyor onu da takip ediyoruz. Uzman kadrolarımız var. Bu uzman kadrolar çeşitli kademelerde çeşitli noktalarda var” diye konuştu.

“SİYASİ PARTİLER AK PARTİ’Yİ ÖRNEK ALIYOR”
AK Parti’nin başarısını dünyadaki diğer siyasi partilerin bile imrenerek izlediğini ve zaman zaman Türkiye’ye AK Parti’ye uzmanlar gelerek, AK Parti’nin nasıl başarılı olduğunu incelediklerini ifade eden Milletvekili Ünal, “Şimdi örneğin Ordu’da yüzde 60’lara çıktık. Bunu soruyorlar, nasıl başardınız? AK Parti’yi incelemek için farklı ülkelerden genel merkezimize uzmanlar gönderiyorlar, bizde esirgemeden hepsine veriyoruz. Zaman zaman bazı partilerden de basın mensubu kılığında bilgi almaya gelenler oluyor, biz onlara da bilgi veriyoruz. Örnek olmak bizim işimiz. Keşke seviyeyi, standardı, bütün partiler yukarıya çıkarabilse. Milletin menfaatleri üzerinde olsa. Partinin geleceği değil, milletin geleceği önemli” şeklinde konuştu.

“SADECE SEÇİMDE DEĞİL, HER ZAMAN VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYORUZ”
Vatandaşın ayağına sadece seçim zamanları gitmediklerini aynı, her zaman milletle iç içe olduklarını ve seçim zamanları geldiğinde teşekkür etmeye gittiklerini belirten Milletvekili Ünal, “AK Parti araziye halkın içine sadece seçim zamanı inmiyor. Biz ilçelerimize seçim zamanı oy istemek için değil, onların hatırını sormak teşekkür etmek için çıkıyoruz. Seçimden seçime vatandaşımızı ziyaret etmiyoruz. Her zaman onların yanındayız. Bizim hedeflerimiz bitmiyor, hedefleri olan bir partiyiz. AK Parti hükümeti Başbakanımız asla kendini hedefsiz bırakmamış, kendisinden sonra geleceklere bile hedefler koymuş. Bu hedefler kim için, bu ülke için, bu ülkenin vatandaşları için. Ama bu hedefleri koyarken aldığımız mesafeleri gördüğümüzde o kadar çok kilometre yapmışız ki; Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetleri bir kefeye, son 10 yılda yapılan hizmetleri bir kefeye koyacak duruma gelmişiz. Bizim dönemimizdeki hizmetler ağır basmış ve bunu yeterli görmemişiz, diyoruz ki; yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU ADAYLARI TESPİT ETMELİYİZ”
Milletvekili Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu aday adaylığı sürecini çok iyi değerlendirmeliyiz, doğru adayların tespiti için. Tabi gönlümüzden bir şeyler geçebilir, ilçe boyutunda, il boyutunda, büyükşehir boyutunda, ama hangi isim geçerse geçsin, bizim birlik ve beraberliğimize şemsiye olmalı, kardeşliğimizi pekiştirmeli, o çerçevesini çizdiğimiz parti politikalarımıza uygun davranış içerisinde olmalı. İşte böyle bir aday tanımlamalıyız, böyle bir adayı araştırmalıyız, mevcut başkanlarımız da var, çalışmaları zaten kamuoyunda görülüyor, sık sık anketler ve araştırmalarla vatandaşın gönlündeki karnesini genel merkezimiz tespit ediyor. Dolayısıyla bunlar kontrolü en kolay yerler olacak diye düşünüyorum. Ama ilk defa belirleyeceğimiz yerlerde bu işler daha da farklı olacaktır. Daha da disiplin içerisinde olacaktır. Aday bolluğu yaşamamak da lazım. Doğru adayları doğru isimleri partimizle buluşturma gayreti içerisinde olmalıyız. Hepimize sorumluluk düşüyor, teşkilatlarımıza sorulacaktır. Temayül her zamanki gibi olacaktır. Bizler milletvekilleri olarak kanaatlerimizi bildireceğiz, sonuca geldiğimizde genel merkezimiz nihai kararı her partide olduğu gibi verecektir”
AKYOL: “GENEL MERKEZ BİZİM İFLAHIMIZI SÖKÜYOR”
İl Başkanı Hüseyin Akyol ise, Her ay Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısına katıldıklarını belirtirken “ Başarılı olmak için tabiri caizse genel merkez bizim iflahımızı söküyor.” dedi.

Başkan Hüseyin Akyol, AK Parti’deki siyasetin doğruluk üzerine kurulu olduğunu, yaklaşan yerel seçimlerde hiç kimsenin birbirini karalama, küçük düşürme içerisine girmemesi konusunda uyarılarda bulunarak şu konuşmayı yaptı, “Siyaseti karşımızdakini eksiltme yanımızdakini incitme üzerine asla kuramayız. Bizler ancak siyasetin doğasında varmış gibi gözüken benim ve siyasetin gerçeğinin de asla kabul etmediği bir gerçek var ki; O da siyaset doğruluk üzerine yapılır, siyaset ancak bir ideal bir hizmet üzerine yapılır. Benim olan rakibimi nasıl eksiltir, nasıl küçük düşürürüm, bunlar doğru şeyler değil. AK Partililiğe yakışan bir birine sürekli birilerini yücelten, birbirinin eksiğini görmeden, bir birine katkı yapan siyaset anlayışı”
Kaynak: İHA