3. İslami Dayanışma Oyunları'nın Ardından

Endonezya'da düzenlenen 3. İslami Dayanışma Oyunları'nda karatede Türkiye'yi temsil eden milli takım sporcuları Necati Pınarbaşı, Ece Yaşar ile Aydan Akbulut, Erzurum'da davul zurna eşliğinde karşılandı.

Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Cengiz Çınar, Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve bölge temsilcisi Ahmet Çelebi, kentte kamp yapan Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Takımı sporcuları ile vatandaşların katılımıyla havalimanında karışlama töreni düzenlendi.

Havalimanı çıkışında çiçeklerle karşılanan karateciler, daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekti.

Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin katıldığı her uluslararası organizasyondan başarıyla dönmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Hem ferdi hem takım halinde Türkiye'nin önemli bir başarı elde ettiğini belirten Çelebi, şunları kaydetti:

"Gönül isterdi ki bütün sporcularımız altın madalya alsın ama yine de Endonezya'dan önemli başarılarla döndük. Bugün gurur günü ve karatede daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Endonezya'da sporcularımız çok zor karşılaşmalar yaptı. Oyunlara katılan ve elde ettikleri başarılarla bizleri onurlandıran bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Erzurum'da kamp yapan karate milli takım sporcularının da ağabeylerini böylesine güzel karşılaması güne ayrı bir anlam kattı."

Oyunlarda erkekler kumite 75 kiloda bronz madalya alan Pınarbaşı da oyunlara katılan sporcuların dünyanın başarılı karatecileri olduğunu anımsatarak, "Oyunlar gerçekten çok zor geçti. Rakibim turu geçince ben üçüncülük için iki kişiyle mücadele ettim ve bronz madalya almayı başardım. İnşallah daha güzel başarılar elde edeceğim" diye konuştu.

Bayan kumite 61 kiloda bronz madalya kazanan Ece Yaşar ise hava limanında karşılaştığı manzaradan dolayı duygulandığını belirterek, karşılama törenin kendisi için sürpriz olduğunu dile getirdi.

Bayan kumite takımında yer alan ve Akbulut ise oyunlarda elde edilen başarıların kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: AA