AK Parti Eskişehir Teşkilat İçi Eğitim Proğramı

AK Parti Genel Merkez Teşkilatı tarafından "Eskişehir Teşkilat İçi Eğitim Programı" yapıldı.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcıları Ahmet Baha Öğütken ve Mahmut Göksu'nun katılımıyla bir salonda, Eskişehir Teşkilat İçi Eğitim Programı gerçekleştirildi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, program öncesi yaptığı konuşmada, Eskişehir'de bugüne AK Parti hizmetlerine yönelik attıkları bütün adımlarda bir takım engellemelerle, mahkemelerle karşılaştıklarını söyledi.

Eskişehir'in artık "AK Belediyecilik" ile tanışmak istediğini ifade eden Koca, "2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nden ümidini kesmiş, bir takım davalarla, soruşturmalarla gündemde olanlar, Eskişehirspor'umuza '11 kıllı bacak' diyenler, vatandaşlarımızın gelenek ve göreneklerine, inançlarına 'ucube' nitelendirilmesinde bulunan ve ağır ceza mahkemeleriyle bocalayanlar, sadece AK Partili'lere değil, kamu kurum ve kuruluşlarına iftira atıyorlar" dedi.

-"Bizim bugüne kadar söylediğimiz hiçbir söz mesnetsiz ve iftira değil"

Koca, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kendisini "iftira attığı" iddiasıyla mahkemeye verdiğini ve 20 bin liralık manevi tazminat davası açtığını bildirdi.

Mahkemenin davayı reddettiğini ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Mahkeme bununla ilgili olarak 'Salih Koca'nın ihbar ve şikayeti haksız değildir, davacı Yılmaz Büyükerşen'in kişilik haklarının zarara uğramasının söz konusu olmadığı dikkate alınarak dava reddedilmiştir' ifadesini kullandı. Demek ki bizim bugüne kadar söylediğimiz hiçbir söz mesnetsiz ve iftira değil. Bizler siyasetimizi bir takım ilkeler üzerine yaparız. En önemlisi adaletten, doğrudan sapmayız. Söylemiş olduğumuz her şeyi belgeye dayanarak yaparız. Bugüne kadar bize yapılan iftiralara cevap vermedik, hizmetlerimizle, belgelerimizle konuştuk. Bugün mahkemeyle sabıkalı olanlar, şahsi kaprisleriyle 2014 telaşında olanlar yandaş bir takım basın mensuplarına köşe yazdırıp, kendi isteği doğrultuda haber yaptırıp cevap vermeye çalıştıklarını sanıyorlar."

-"Eskişehir'e gelecek bir hizmet konusunda pazarlığa oturdu ve çirkin siyasetini yaptı"

Koca, bugüne kadar istasyon köprüsünün ömrünü tamamladığı için yıkılmasını söylediklerini aktardı.

Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında bir yıla yakın süren görüşmelerin sonucunda köprünün yıkılmasına karar verildiğini dile getiren Koca, şöyle devam konuştu:

"Bugüne kadar istasyon köprüsünün yıkılamamasının ve özellikle yıkım çalışmasının yaz aylarında yapılamamasının temel nedeni Büyükşehir Belediyesi ve Yılmaz Büyükerşen'in kaprisleridir. TCDD, Büyükerşen'le görüştüğünde orada özel mülkiyete ait arazinin olduğunu söyledi.

Aslında daha önce ihaleyle bir vatandaşımız büyükşehirden bu araziyi alıyor. Belediye arazinin tahsisini yapmaktan vazgeçince iş mahkemelik oluyor. İhaleyi kazanan şahıs mahkemeyi kazanıyor ve arazinin tahsisini istiyor. Biz de vatandaşla konuştuk, 'buradan tramvayı geçirelim' dedik vatandaş da kabul etti. Büyükşehir'e 'sorun yok tramvayı buradan geçirelim' dediğimizde, Büyükerşen yine karşı çıktı, 'ben bu ihaleden vazgeçilmesini ve vatandaşa buranın tahsis edilmesini istiyorum' dedi.

Davasını kaybetmiş olduğu bu olayı bizim üzerimizden çözmeye çalıştı. Eskişehir'e gelecek bir hizmet konusunda pazarlığa oturdu ve çirkin siyasetini yaptı. Yaklaşık 3-4 aydır bu görüşmeler sürüyor, eğer bunlar olmasaydı köprü yazın yıkılmış olacaktı. Hızlı trenin yer altına alınmasında da aynı pazarlıkları yapıp, çirkin siyasetinizi ortada konuşturdunuz. Kaybettiğiniz mahkemeler, ağır cezada yargılandığınız davalar orada, Eskişehir'in 60 trilyonunu bir takım yolsuzluklarla hiç ettiğiniz, yandaşlarınıza peş kes çektiniz, ortaklarınıza aktardınız. Eskişehir elbette 60 trilyonun hesabını 2014'de soracaktır."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da siyaseti yalanla, dolanla yapmadıklarını belirterek hizmetle milletin karşısına çıktıklarını, verdikleri sözleri tutarak milletin gönüllerine girdiklerini kaydetti.

Eskişehir için heyecanları, umutları ve kente borçlu olduklarını dile getiren Can, şöyle konuştu:

"Birilerinin üstünde bu şehrin çok hakkı var. Bizim Çamlıca, Sazova ve Sümer mahallelerde yaptığımız şehir içi köprülerin yanlış olduğunu anlamışlar da bunun aslında büyükşehir belediyesinin görevi olduğunu mu anlamamışlar. Konya'da, Kayseri'de, Ankara'da, Kocaeli'de gidip görsünler belediye ne iş yapar. Sadece turist gezdirip, göz mü boyar? Vatandaşın suyunu, yolunu, kanalizasyonunu trafiğini mi düşünüp onları yapar. Çocukluk hayallerinin gerçek olduğunu anlamamışlar da bugüne kadar bir taşı yerinden oynatmayıp hiçbir çalışma yapmadan mahkeme kapılarına koşanları mı anlamamışlar? Tramvayın altında saatlerce mahsur kalarak can veren küçük yavrumuz için feryat edenlere 'provokatör' diyen belediye başkanını mı anlamamışlar? Gezi olaylarında bu şehrin polisini taşlayanlarla nasıl sarmaş dolaş olduğunuzu anlamışlar da trafik polisinin arap saçına çevirdiğiniz trafiği neden çözemediğini mi anlamamışlar?"

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA