Tunç’tan, Okullar Hayat Olsun Projesine Destek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında Bartın Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi'nde fidan dikimi yapacaklarını belirtti.

Tunç’tan, Okullar Hayat Olsun Projesine Destek
Milletvekili Tunç, AK Parti iktidarı olarak Bartın'da her alanda olduğu gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın görev alanına giren konularda da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

27 Eylül Cuma günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımlarıyla Bartın'da toplam bedeli 4,5 milyon lira olan 4 adet taşkın koruma tesisinin temel atma ve açılışlarını gerçekleştireceklerini ifade eden Milletvekili Tunç, “ Sayın Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu Bartın'a yapacağı ziyaret kapsamında 800 bin liraya mal olan Ulus Kozanlı Köyü Uluçay ve Kesercik Dereleri taşkın koruma tesislerinin açılışını yapacak. 2,2 milyon lira maliyeti bulunan Bartın Merkez Kavallar Mahallesi Subalığı deresi 2.kısım taşkın koruma tesislerinin, 950 milyon lira maliyeti bulunan Ulus Akören Söküler Köyü Söküler Mahallesi deresi taşkın koruma tesislerinin ve 452 bin lira maliyeti bulunan Ulus Küllü Köyü deresi taşkın koruma tesislerinin temellerini atacağız. Ayrıca taşkın riski bulunan ve geçtiğimiz yıllarda sel taşkınlarına neden olan, özellikle suyun az aktığı dönemlerde de aşırı derecede koku yaparak Gecen Köyü ve çevresinde oturan hemşerilerimizi rahatsız eden Gecen Köyü Aygır deresinin Tuzcular'dan başlayarak Şiremirçavuşa kadar yaklaşık 4-5 km. mesafede ıslah çalışmalarının ihalesinin de DSİ Bölge Müdürlüğünce 01 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir. İktidarımız döneminde Bartın ili genelinde, 19 adet taşkın koruma inşaatını tamamladık. 12 tanesinin yapım sürecinin devam etmekte olup 25 tanesinin de proje ihalesi yapıldı.Bartın il merkezi ilçe, belde ve köylerimizde taşkın riskini ortadan kaldırmak için büyük mesafeler aldık” dedi.

Kaynak: İHA