Nevşehir’de Engelliler İçin Akülü Araba Şarj İstasyonu

Nevşehir’de akülü arabaya sahip engelliler için şehrin farklı noktalarında şarj istasyonları kuruldu.

Nevşehir’de Engelliler İçin Akülü Araba Şarj İstasyonu
Bedensel engelleri nedeniyle yürümekte güçlük çeken her yaş grubundan engelliler için halen devam eden mavi kapak toplama kampanyasını sürdüren Nevşehir Belediyesi, bedensel engelli vatandaşlar için bugüne kadar çok sayıda akülü arabayı bedelsiz olarak karşıladı.

Sosyal duyarlılık projesi olarak gündemine aldığı mavi kapak toplama kampanyasını tüm okullarda ve çeşitli esnaf kuruluşlarında teşvik eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, son olarak geçtiğimiz günlerde 10 bedensel ve spastik engellinin akülü tekerlekli arabaya sahip olmasını sağladı.

Akülü arabaya sahip olan engellilerin sosyal hayattan kopmamaları ve onların sosyal aktivitelerini geliştirmelerine katkı sağlayan Belediye Başkanı Ünver, akülü arabalar için şehir merkezinde 2 farklı noktada engelliler akülü araba şarj İstasyonu kurdurdu.

Telekom Meydanı'nın girişindeki yer altı tuvaletinin yanı sıra Lale Parkı içerisinde 2 engelli akülü araba şarj istasyonunu engellilerin hizmetine sunan Nevşehir Belediyesi’nin bu hizmeti, engelliler arasında da sevinçle karşılandı. Engelliler, kimi zaman akünün gezi noktalarında bitmesi nedeniyle ciddi güçlüklerle karşılaştıklarını, bu şarj istasyonu ile bu sorununda kendiliğinden çözüme ulaştığını belirterek Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti

Kaynak: İHA