İzmir'de Polisin Açtığı Ateş Sonucu Bir Kişinin Ölmesi

Karabağlar ilçesinde, tartıştığı kişiyi silahla öldürüp, iki kişiyi yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memurunun tahliye talebi reddedildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki, geniş güvenlik önleminin alındığı duruşmaya gelenler üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.

Duruşmaya tutuklu sanık polis memuru İmran K, olayda ölen Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa, babası Nusrettin Barlak ile kardeşi müşteki sanıklar Erhan Barlak ve Faruk Karahan ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hakim Mustafa Hakan Uğur, daha önceki celselerde İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik ve İhtisas Dairesi Ses ve Görüntülü İnceleme Şube Müdürlüğü'ne gönderilen CD'lerle ilgili raporun geldiğini bildirerek, raporda CD'lerde herhangi bir montaj yapıldığını gösteren bulgulara rastlanmadığını, CD'lerin çözüm, görüntü netleştirme, fotoğraf baskısı ve CD'lere aktarma işlemlerinin şubenin uzmanlık alanı dışında kaldığının belirtildiğini söyledi.

Her iki tarafın avukatları üniversiteden ya da bu işten anlayan benzer bir kurumdan CD'lerle ilgili inceleme yaptırılması için yeni bir bilirkişi heyetinin tayin edilmesini talep etti.

Sanık İmran K. ve avukatları Tolga Yurdakul ve Pervin Uzun sanığın tahliyesini talep ederken, maktul Emrah Barlak'ın ailesinin avukatları sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tanık Mehmet Sıddık Çelik'in bir dahaki duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesine, avukatların talepleri doğrultusunda dosyanın Adli Tıp Kurumu'ndan dönmesinin ardından İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek bir üniversitenin radyo, televizyon ve bilgisayar işinden anlayan üçlü bilirkişi heyetine verilmesine, doyurucu ve mümkün mertebe tereddüte yer vermeyecek şekilde rapor yazılmasının istenmesine, sanığın kaçma ithimalinin bulunması ve adli kontrol hükümlerinin uygulamasının yetersiz kalacağı dikkate alınarak, tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay

Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012'de meydana gelen olayda, Erhan Barlak yönetimindeki otomobil, park halindeki polis aracına çarpmış, yaşanan tartışmada polis memuru İmran K'nın ateş etmesi sonucu Emrah Barlak hayatını kaybetmiş, Erhan Barlak ve Faruk Karahan yaralanmıştı.

Sanık polis memuru İmran K. hakkında "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve "kasten yaralama" suçundan 25 yıl hapis cezası, polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında ise 2 ile 9 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA