Çocuklara Çizgi Film Eşliğinde Diş Tedavisi

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne başvuran çocuklar, yeni kurulan çocuk diş kliniğinde çizgi film eşliğinde tedavi ediliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hakan Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapay diş kökü tedavisi de yaptıkları merkezde, yeni açtıkları klinikle çocukların ağız ve diş tedavisini yaptıklarını söyledi.

Keyifli bir ortamda çizgi film eşliğinde çocukların diş bakım ve tedavilerini yaptıklarını belirten Türk, şöyle konuştu:

"Bir süre önce merkezimizde implant tedavisi yapmaya başlamıştık. Şimdi de güzel, temiz ve nezih bir ortamda çocukların diş tedavisinin yapıldığı kliniği açtık. Merkezimize gelen minik misafirlerimize, çizgi film eşliğinde keyifli bir muayene ve tedavi imkanı sunuyoruz. Böylece çocukların hastanelere ve doktorlara karşı olan ön yargılarını yenmek istiyoruz."

Hakkari'de diş alanında büyük atılımlar yapmaya çalıştıklarını kaydeden Türk, il genelinde 15 doktor ile diş sağlığı hizmeti verdiklerini bildirdi.

İl genelinde 270 bin nüfusa hizmet verdiklerini belirten Türk, şunları dile getirdi:

"Ekim ayı içinde ilimize 14 diş hekiminin atanmasını bekliyoruz. Atanacak hekimleri buraya davet ediyorum. Hepsine hem kapımız hem de gönlümüz açık. Yeni doktorların kentte göreve başlamasıyla il genelindeki doktor sayımız 29'a çıkacak. Merkezimizde günde yaklaşık 250 hasta muayene ediliyor ve tedavi oluyor.''

Türk, ayrıca hükümlü ve tutukluların diş hastalıkları tedavilerinin daha hızlı ve sağlıklı yapılması amacıyla Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda da diş ünitesi açtıklarını söyledi.

Türk, ''Burada görevlendirdiğimiz bir diş tabibi ve diş teknisyenimiz, haftanın 3 günü hükümlü ve tutukluların diş tedavisini yapıyor" dedi.

Kaynak: AA