BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak'tan Açıklama

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması beklenen demokratikleşme paketinin halkın beklentilerini karşılayabileceği konusunda ne yazık ki hepimizde şüphe var" dedi.

Kışanak, beraberinde BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile "4. Siirt fıstık ve doğa ile buluşma" festivaline katıldı.

Siirt Belediyesince düzenlenen festival kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan Kışanak, burada yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan tarafından 30 Eylül'de açıklanması beklenen demokratikleşme paketine değindi.

Çözüm sürecini ilerletmek için yapılabilecek çok şeyin olduğunu ifade eden Kışanak, şunları söyledi:

"Aslında beklenti oydu ki bu paket komuoyuyla, halkla, Kürtlerle tartışılarak hazırlansın ve ihtiyaçlara cevap veren bir paket olsun. Fakat AKP bu yolu tercih etmedi. Kendi mutfağında hazırladığı bir pakettir. Bu nedenle de kendi hedeflerine, kendi politikalarına ulaşan bir paket olacak. Halkın beklentilerini karşılayabileceği konusunda ne yazık ki hepimizde şüphe var. Fakat umuyoruz ve diliyoruz ki bu paket beklentileri karşılar, sorunları çözer ve demokratikleşme konusunda süreci ilerleten bir adım olur. Fakat bu konuda ne yazık ki beklentiler, umutlar biraz azalmış durumda. Süreci ilerletmek için yapılabilecek çok şey var. Yeter ki hükümet süreci ilerletmek konusunda bir iradeye sahip olsun, bunlar konuşulur tartışılır ve süreci ilerletebilecek adımlar atılabilir ve herşey tek paket değildir."

Kışanak ve beraberindekiler daha sonra festival kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Güres Caddesi'ndeki yürüyüşün ardından Siirt Belediyesince yapılan "Celalet Eli Bedırxan Kürtçe Kütüphanesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA