Motosikletliler Gönüllü Organ Bağışçısı

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), organ bağışına dikkat çekmek ve desteklemek amacıyla Türkiye turu düzenledi.

Turun İzmir ayağında 'organ bağışı'nın azlığına dikkat çekildi.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası önünde düzenlenen etkinliğe, TMF’den 300 motosikletli katıldı.

Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, ''Ülkemizde her gün 3-4 bin ölüm gerçekleşmekte olup, günde yaklaşık 10, yılda 3 bin 650 beyin ölümü tanılanması gelmektedir. Ege Bölgesi ve İzmir organ bağışı ve nakli konusunda liderliğini sürdürmektedir'' dedi.

Prof. Dr. Astarcıoğlu, 23 bin 320 hastanın nakil bekleme listesinde olduğunu ifade ederek, Türkiye'de yeteri kadar beyin ölümü tanısı konulamadığını söyledi.

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ise, törendeki konuşmasının başında Kur'an-ı Kerim'deki Maide Suresi'nde "Bir insanı kurtarmak, insanlığı kurtarmaktır" mealindeki ayet-i kerimeye dikkat çekerek, "Farkındalık ve insanların bu konudaki duyarlılıklarını artırmak için bu organizasyonu düzenledik. Çalışmalarımızı 28 Eylül'deki Antalya durağında bitireceğiz. Beş ili kapsayan bu turumuzda her gittiğimiz yerde ilgiyle karşılandık. Organ nakli konusunda potansiyelimiz karşısında ihtiyacımız çok daha büyük'' şeklinde konuştu.

TMF'nin organizasyonuna katılan sanatçı Ogün Bülent, ''Ölüyorum zannetme doğacaksın ahirette, umut olmak istiyorsan organını bağışla, yaşar insan sen gidince'' dizelerini okudu. Ardından 300 motosikletli İzmir'den diğer illere doğru yola çıktı.
Kaynak: İHA