Kızıltepe'deki Tarihi Ulu Cami Restore Edilecek

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ Kızıltepe'deki tarihi Ulu Cami'nin önümüzdeki yıl restore edileceğini bildirdi.

Akdağ yaptığı yazılı açıklamada, caminin 808 yıllık geçmişi olduğunu ve toplumda Koçhisar Camisi olarak adlandırıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Ulu Cami Kızıltepe'de ve bölgede eşsiz bir eserdir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın inisiyatifiyle restore edilecektir.

Mülkiyeti Artukoğullarından Melik Mansur Vakfına ait 13. Yüzyıl eseri, tescilli Kızıltepe Ulu Camii'nin restorasyonuna yönelik proje ihalesi yapılmıştır. Bölgenin nadir eserleri arasında yer alan Kızıltepe Ulu Cami ile ilgili olarak aslına uygun restore edilebilmesi amacıyla bilim heyeti eşliğinde projeleri hazırlanıyor. Projelerin hazırlanması ve ilgili koruma kurulunun onayının alınmasından sonra derhal restorasyon çalışmalarına başlanacaktır. Kızıltepe Ulu Cami restorasyonu 2014 yılı programına alınmış olup 2014 yılı içinde restorasyon çalışmalarına başlanması hedeflenmektedir" dedi.

Kaynak: AA