Bodrum Merkezli Uyuşturucu Operasyonu

Bodrum merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 4 kilogram 814 gram esrar, bin 357 uyuşturucu hap, 399 gram bonzai, bir tabanca ve 8 fişek ele geçirildi, 34 kişi gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, yaptığı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlediğini bildirdi.

Operasyonun "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik bölümünün 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, Bodrum'un yanı sıra İzmir, İstanbul, Şanlıurfa, Manisa ve Kastamonu'da belirlenen adreslere Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyleyen Akbal, "200 polisin katıldığı operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde dedektör köpekle yapılan aramada ise buzdolabı, kanepe ve saksılara saklanmış 4 kilogram 814 gram esrar, bin 357 uyuşturucu hap, 399 gram bonzai, bir tabanca ve 8 fişek ele geçirildi" dedi.

Akbal, operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan 10'unun sevk edildiği mahkemece tutuklandığını, sorguları süren 24 kişinin ise işlemlerinin ardından "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye gönderileceklerini kaydetti.

Operasyonun bir önceki ayağının Hint keneviri ekimi yapan kişilere yönelik olduğunu ifade eden Akbal, "Bu ay içerisinde Muğla ve ilçelerinde tarım arazilerinde Hint keneviri yetiştirip işleyerek uyuşturucu madde imal eden kişilere yönelik operasyonlarımızda 118 kilogram esrar, bin 281 kök Hint keneviri ele geçirilmiş, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 zanlı da tutuklanmıştı" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Akbal, Muğla ve ilçelerinde huzurlu bir ortamda turizm sezonunun tamamlanması ve eğitim-öğretimin huzur içinde sürdürülebilmesi amacıyla uyuşturucu satıcılarıyla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

-Oyuncak bebek ile uyuşturucu sevkiyatı

Basın mensuplarına dağıtılan operasyon görüntülerinde ise kargo ile gönderilen oyuncak bebek içerisine gizlenmiş uyuşturucu dikkati çekti. Görüntülerde, oyuncak bebek içerisindeki uyuşturucu paketleri de ekiplerin dikkati sayesinde bulunuyor.

Kaynak: AA