Ayvalık’ta Dil Devrimcisi Emin Özdemir’e Onur Ödülü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok önem verdiği olguların başında olan dil ve tarih üzerine çalışmalara büyük destek Ayvalık Belediyesi’nden geldi.

Türk Dil Kurumu’nun kurulması ile ilgili çalışmalar sürerken, bir yandan da Türk Dil Kurultayı’nın hazırlıkları da başlamasının ardından, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla 26 Eylül 1932 tarihinde İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda toplanan Birinci Türk Dil Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’de, ülke genelinde Dil Bayramı olarak kutlanması nedeniyle Ayvalık Belediyesi bir panel tertip etti. Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen bir panelle ‘Atatürk’ün Dil Devrimi 81. Yaşında’ başlığı altında, Ayvalık’ta Dil Bayramı’nı kutlamak adına değerli isimler ağırlanacağı öğrenildi.

28 Eylül Cumartesi Günü, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Saat 13.00’de başlayacak olan panelin konuşmacılarının ise; Yazarlar; Sevgi Özel (Dil Derneği Başkanı), Hidayet Karakuş, Mavisel Yener (Dil Derneği İzmir Yürütme Kurulu Üyesi), Yunus Bekir Yurdakul (İzmir Dil Derneği Temsilcisi) olacağı belirtildi. “Atatürk’ün Dil Devrimi 81. Yaşında” Paneli’nin onur konuğu ise kentimizde yaşamakta olan Dil Bilimci Emin Özdemir’in yanı sıra panelin ardından katılımcı yazarlar, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirecekleri de gelen bilgiler arasında.
Kaynak: İHA