Tff Başkanı Yıldırım Demirören, 'Fatih Terim İle Yaptığımız Mukavele Yoktur, Sadece Sözlü Olarak Anlaşmamız Vardır' Dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin resmi açılışına davet edilmediklerini belirterek, " Ancak biz yarın orada olacağız. Çünkü Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin bu projede büyük emeği vardır" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hakkan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin resmi açılışının yarın yapılacağını ve Mimarlar Odası olarak söz konusu açılışa davet edilmediklerini belirtti.

Restorasyona ilişkin projenin, Mimarlar Odası'nın yarışmasından çıktığını dile getiren Hakkan, "Proje, Adalet Bakanlığı, Ankara Barosu ve Mimarlar Odası tarafından gerçekleştirilmiştir. Altındağ Belediyesi de bu projenin uygulamalarını bir protokol çerçevesinde yapmıştır. Fakat her nedense Altındağ Belediyesi tarafından bu açılışa biz davet edilmedik. Ancak biz yarın orada olacağız. Çünkü Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin bu projede büyük emeği vardır" diye konuştu.

Açılışın yapılacağı 26 Eylül tarihinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyleyen Hakkan, şunları kaydetti:

"26 Eylül hayata dönüş operasyonunun yapıldığı bir gündür. Buradaki 10 devrimci arkadaşın katledildiği bir gündür ve bu da çok manidardır. Biz de bütün belgeselleri, bütün yarışmaları çok özel günlere denk getirdik ama bizimki çok onur verici günlerdi. Deniz Gezmiş'lerin asıldığı günlerde belgesel sunuşlarını yaptık. Yine Deniz Gezmiş'lerin asıldığı gün yarışmanın sonuçların kamuoyuyla paylaştık. Böyle hassasiyetlerimiz varken bunun ne anlama geldiği hakkında çok fazla yoruma ihtiyaç yok. Bu da çok önemli bir olgu olarak karşımızda duruyor."

Basın toplantısında, Yenimahalle'de yapılması planlanan teleferiğe de değinen Hakkan, bu projeye ilişkin Şehir Plancıları Odası'yla birlikte dava açtıklarını anımsattı.

Hakkan, davaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporuna göre, söz konusu teleferiğin işlevini yerine getirmeyeceğini iddia etti.Teleferik projesi doğrultusunda Yenimahalle meydanındaki ağaçların kesildiğini ve bazı meydanlara teleferik binası yapılmasının söz konusu olduğunu öne süren Hakkan, bunun önüne geçecek tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA