Karamürsel Devlet Hastanesi'nden Taburcu Hastalara Evde Ziyaret

Karamürsel Devlet Hastanesi yönetimi tarafından 18 Eylül tarihinde ilki gerçekleştirilen ‘’Evde Hasta Ziyareti’’ uygulaması taburcu hastaların genel durumlarını görmek, hastanede kaldıkları süre içindeki hastane ile ilgili geri dönüş bilgilerini almak ve hastalara moral amacı ile gerçekleştirilecek.

Karamürsel Devlet Hastanesi'nden Taburcu Hastalara Evde Ziyaret
İlk ziyaret yakın bir tarihte ortopedi kliniğinde ameliyat olan ve tedavi edilen Memduh Kök‘ün evine gerçekleştirildi.

Hastane Yöneticisi ve Başhekim Op.Dr.Metin Balatlı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hediye Yurttaş, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Hazel Özkum ve Kalite Yönetim Direktörü Cemile Yılmaz Memduh Kök’ü evinde ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Metin Balatlı, “Uygulamaya koyduğumuz evde hasta ziyaretlerinin ilkini Memduh Beyi ziyaret ederek gerçekleştiriyoruz. Bundan böyle, haftada bir hastanemizde tedavi olup, taburcu olan hastalarımızdan rastgele seçtiğimiz bir hastamızı evinde ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimizde, hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletip, hastanın tedavi sonrasında genel durumunu ve hastalığının seyrini görüp, varsa sorun ve şikayetlerini dinleyip onlara yalnız olmadıklarını, hem hastanede yatarken hem de taburcu olduktan sonra her zaman hastalarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirip hastaya moral vermeyi hedefliyoruz. Hastalarımızın hastanede oldukları süre içinde kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini istiyoruz. Taburcu olduktan sonra da yanlarında olduğumuzu bilmeleri için bugün buradayız. Öte yandan, hastanın tedavi süresince karşılaştığı olumlu veya olumsuz durumlar hakkında geri bildirimler alıp, hasta memnuniyetini artırıp, hastanemizin hizmet kalitesini yükseltmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Evinde ziyaret edilen Memduh Kök, 15 gün süre ile hastanede tedavi gördüğünü Karamürsel Devlet Hastanesi’nde kaldığı süre içinde kendisine iyi bakıldığını, verilen hizmetten, doktor ve hemşirelerden memnun olduğunu söyledi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kaynak: İHA