Çaycuma İlçesinde İtfaiye Haftası Kutlandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, İtfaiye Haftası'nın 299.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çaycuma İlçesinde İtfaiye Haftası Kutlandı
Çaycuma ilçesinde, Atatürk Anıtı önünde yapılan törene; Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Mustafa Özoğur, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, TSO Meclis Başkanı Erdoğan Güney, İtfaiye personelleri, Belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törene itfaiye ekibinin çelenk koyması ile başlanırken, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile devam etti. Törende ilk konuşmayı Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Sabahattin Akyüz açılış konuşması yaparak, günün anlam ve önemini belirtti.

Akyüz, "Bugün burada ilçemizde her yıl 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız. Bizlerde Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak halkımızın yangın ve doğal afetlerden korunması ve bilgilendirilmesi konusunda bir takım etkinlikler olacaktır. Başta okullar olmak üzere verilen bilgi ve eğitimlerin son derece önem arz ettiğine inanmaktayız. Ateşin bulunmasıyla ile birlikte çığır aşan insanlık tarihi onu kontrol altına alınamadığı için haftalarca, aylarca süren hatta büyük yangınlarla yıkılmıştır. Toplumların maruz kaldığı bu yangın ve felaketler insanlara yeni arayışlara itmiştir" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise İtfaiye Haftası çerçevesinde yaptığı konuşmada Belediyede bulunan yeni araçlar ile eğitim alan personelinde yeni değişim ve görünüm kaydettiğini belirterek önümüzdeki yılda Çaycuma Belediyesi'ne imkanlar ve bütçe çerçevesinde botlu kurtarma ekibi ve aracı alacağını belirtti.

Gülşen, "Bugün burada anlamlı bir günü idrak ediyoruz. Hakikaten müdürümüzün de anlattığı gibi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde ve Osmanlı döneminde kurulan İtfaiye teşkilatları Türkiye'de ve dünyada gelişmektedir. Bizde buna nazaran ilçemizde başta araçlarımız ve personel eğitimimizle bir değişim ve görünüm içerisindeyiz. Müdürümüzün de belirttiği gibi gerçekten itfaiyemiz son yıllarda iyi bir yol kat etti. Su, ırmak ve göletlerle ilgili bir takım çalışmalar yapmamız da ortada ve bu nokta ile beraberinde alt yapı çalışmalarımızı oluşturuyoruz. İmkanlarımız ve bütçelerimiz doğrultusunda inşallah Belediyemize bot kurtarma aracı ve ekibi kurmayı planlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtında itfaiye ye ait ekipmanlar tanıtılarak ve kısa bir tatbikat gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA