Ak Parti Milletvekili Muzaffer Aslan’dan Davet

AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan 23-28 Eylül 2013 günleri arasında kutlanılmakta olan 26.Ahilik haftası için esnafa ve Kırşehir halkına çağrıda bulundu.

Ak Parti Milletvekili Muzaffer Aslan’dan Davet
Aslan, “Ahilik, ticaretin, sanatın ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekiştirildiği, geçmişi çok eskilere dayanan bir kültürümüzdür.

Ahilik sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde, temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan, Türk milletine özgü sosyo-ekonomik bir sistemi ve ticaret alanında sosyal ve ekonomik omurga oluşurken Osmanlı dan beri vazgeçmediğimiz örgütlenme şeklidir.

Anadolu’da Ahilik, kuruluşundan beri son derece önemli bir rol oynamış, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temelinde yer almıştır.

Ahilik kuruluşundan beri müşteri memnuniyeti, fiyat, kalite ve standart konularında çok ciddi çalışmalar yaparak, günümüzde Avrupa Birliği üyelik sürecinde Ahilik kültürü bizlere hala ışık tutmaya devam etmektedir.

Böylesine önem taşıyan değerin kurucusu olan Ahi Evran-ı Veli Hz. topraklarımızda sonsuza kadar olacaktır, bizlerinde onu torunları olarak layıkıyla anmamız gerekir.

Esnafımızı ve halkımızı bu duygu ile Başbakanımızın’da teşrif edeceği ,cumartesi günü saat 10:30’da Ahi Meydanında yapılacak kutlamalara davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA