AK Parti Milletvekili Aydemir’den Vali Savaş’a Ziyaret

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa Valisi Adurrahman Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Aydemir’den Vali Savaş’a Ziyaret
Milletvekili Aydemir’e ziyaretleri esnasında AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Yüksel, Şehzadeler İlçe Kaymakamı Ahmet Tonguç ve parti yöneticileri eşlik etti. Vali Savaş’a yaptığı ziyarette AK Parti iktidarının öncelikle yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele ettiğini kaydeden Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “İl Başkan Yardımcımız, İlçe Başkanlarımız ve parti teşkilatlarımızın yönetim kademesinde yer alan arkadaşlarımızla birlikte bugün Manisa’nın yerel seçimlerle birlikte yeni oluşacak olan Yunus Emre ve Şehzadeler İlçe Kaymakamlarımıza atandıkları yeni görevlerinin hayırlı olmasını hem de Manisa Valimiz Sayın Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sosyal devlet anlayışıyla hareket eden AK Parti iktidarları döneminde yoksullukla mücadele edilmiştir. Türkiye’de artık 2002 öncesinde yazar kasaların yere çarpıldığı, esnaflarımızın çareyi ardı ardına kepenklerini kapatarak bulduğu dönemler çok şükür geride kalmıştır. 2001'de yaşadığımız krizde bankacılık sektörünün, kamu maliyesinin, sosyal güvenlik sisteminin sağlık reformunun mutlaka yeniden yapılanması gerektiğini AK Parti iktidarı olarak gördük ve ayağımızı ona göre uzatarak kalkınma hamlelerini birer birer gerçekleştirdik. Bir tarafta '3Y' diye çıktığımız yolda 'Yasakları kaldıracağız, Yolsuzluğu önleyeceğiz, Yoksulluğu önleyeceğiz' dedik. Ve Hamdolsun bu yolda büyük başarılar elde ettik. Modern dünya artık bilmektedir ki: Ekonomik kalkınmayı tamamlamanın yolu, ileri bir demokrasiye gitmektir ve hukuk devleti olmaktır, yolsuzluğu önlemektir, kara delikleri kapatmaktır. Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla giriştiğimiz amansız mücadele sonucunda şunu çok net görüyoruz ki artık aç ve açıkta kalan insanımız olmayacaktır. Şayet bizim bilmediğimiz, göremediğimiz ama vatandaşlarımızın da bilip bizlere söylemedikleri kişiler var ise onların vebali de bu yardıma muhtaç kişileri bizlere, devletin yetkili kurumlarına söylemeyenlerin üzerindedir. Şu nu herkes öncelikle bilmelidir ki eğer hepimiz bu toplumun birer parçasıysak ki zaten öyleyiz. O zaman herkes her şeyden mesuldür sözünü unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

Türk kültür ve medeniyetinde çok önemli bir yere sahip olan Ahilik haftası hakkında da düşüncelerini dile getiren Aydemir; “Biz binlerce yıllık tarihe sahip asil bir milletin evlatlarıyız. Bu milletin en önemli özelliklerinden bir tanesi de köklü geleneklere sahip olmasıdır. Kültürümüzün tarihte kazandığı birçok değer vardır. Ahilik geleneği de 800 yıldır var olan bir gelenektir. Geçmişteki Ahilik teşkilatının yerini bugün esnaflık almıştır ve aynı şekilde de devam etmektedir. Atalarımız tarafından kurulan bu sistemi uygulamak ve anlatmak görevimizdir. Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu söyleyebiliriz. Ahilik sadece sanatkar yetiştirmemiş, aynı zamanda insan yetiştirmiştir. Dolayısıyla bizim için tarihimizdeki en şerefli levhalardan birisidir. Güzel, mukaddes kurumlardan bir tanesidir. Bugün, bunun en azından kültürünün yaşatılıyor olması, o günkü benimsenen ilkelerin bugün hayata geçiriliyor olması gerçekten takdire şayandır. İşte, daima “iyiyi, doğruyu, güzeli” benimsemiş olan Ahilik kurumunun bu yanlarını yeni nesillere aktararak öğretmek amacıyla düzenlenen bu tür etkinlilikler sürekli gündemde olması, bizim tarihimizden, ruh ve mana köklerimizden gelen bu güzel erdemlerin canlı kalması için çok önemlidir. Bu vesileyle Ahiliği'nin kurucusu gönül insanı Ahi Evran başta olmak üzere, ahirete intikal eden tüm ahileri ve ustaları rahmet ve şükranla anıyor, bu yolda emeği geçen herkese, özellikle esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Yunus Emre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal ve Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ziyaretlerinden dolayı Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve beraberindekilere teşekkür ettİ. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise yaptığı konuşmada Manisalı vatandaşların daha yaşanılabilir bir Manisa’da ferah ve refah bir şekilde yaşayabilmeleri için çalıştıklarını belirterek; “Manisa Spil Dağı, termal turizm kaynakları, antik kentler, “Şehzadeler Şehrİ”’ kimliği, 473 yıllık mesir macunu geleneği, Kula Kentsel Sit ve Jeoparkı, inanç turizmi alanındaki potansiyelinin farkına vardı. Kentte bu sektörde ciddi bir farkındalık ve canlanma yaşanıyor. Daha yaşanılabilir Manisa hedefinin Büyükşehir’le birlikte daha kısa süreçte yakalanacağına inanıyorum” dedi.

Aydemir, Yunus Emre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal ve Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na da nezaket ziyaretinde bulundu.
Kaynak: İHA