Adres Soranlara Yardımcı Olmak İsterken Öldürüldü

Konya'da bir kişi ile yaşı küçük kız arkadaşı, sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen gencin cinayet zanlısı olarak yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Muhammet Gültekin'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Gültekin'in, en son görüştüğü teyzesinin oğlunun, "Muhammet Gültekin'e tanımadığımız birileri adres sordu. O da yardımcı olmak için söz konusu kişilerin araçlarına bindi. Arkasında 'mistik' yazan araçtakilerden birinin adının 'İ.' olduğunu hatırlıyorum" demesi üzerine, çalışma bu yönde genişletildi.

Arkasında "mistik" yazan ve İ.T'nin kullandığı aracın, iki gün önce polisin "dur" ihtarına uymaması üzerine yaşanan kovalamacada yakalandığı öğrenildi. İ.T'ye ehliyetsiz araç kullanmaktan ve trafik kurallarına uymamaktan işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Güvenlik kamera kayıtlarından, söz konusu kişinin aracıyla İzmir'e gidebileceği ihtimali üzerine, çevre illere plaka ve eşkal bilgisi verildi.

İ.T, İ.K. ve A.Ç'nin içinde bulunduğu araç, Afyonkarahisar ilçesinde durduruldu.

Şüphelilerin ifadelerinde, "G.K. ile birlikte olmak için telefonda konuştuk. Adrese gittiğimizde 60 lirayı alıp, bizi gönderdi. Paramızı almak için ertesi gün başka birinin telefonundan yine G.K'ya ulaştık. Bize verdiği adresi bilmediğimiz için, yolda birine sorduk. O da bizi, adrese götürdüğünde olay gerçekleşti" dedikleri öğrenildi.

Polis, daha önceden kaydı bulunan G.K'ya ulaştığında olay aydınlatıldı. Cinayeti gerçekleştirdiği ileri sürülen G.K'nın erkek arkadaşı Rıdvan Y. merkez Meram ilçesinde suç aleti bıçakla birlikte yakalandı. Rıdvan Y'nin, "Olay günü zorla G.K'yı araca bindirmek istediler. Ben de engel olmak için elimdeki bıçağı rastgele salladım. Bıçak, Gültekin'e isabet etti" diyerek, suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Olaydan sonra, yaralı Gültekin'in yoldan geçen kişilerden yardım istediği, bindiği araçtan ise kısa süre sonra indiği öğrenildi. Öte yandan İ.T, İ.K. ve A.Ç'nin olaydan hemen sonra hastaneleri arayarak, Gültekin'in gelip gelmediğini sorduğu ifade edildi.

G.K. ile Rıdvan Y, adliyeye sevk edildi.

Merkez Meram ilçesi Mehmet Vehbi Mahallesi Ressam Şefik Sokak'ta iki gün önce bıçakla yaralanan Muhammet Gültekin, kaldırıldığı Mevlana Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA