Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Altıntel Seçildi

Trakya Kalkınma Ajansı 2013 yılının ilk Kalkınma Kurulu Edirne'de toplandı. Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Turhan Altınel seçildi.

Kentteki bir restoranda Trakya Kalkınma Ajansı'nın danışma organı olarak görev yapan Ajans Kalkınma Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Edirne Valisi ve aynı zamanda Trakya Kalkınma Ajansı Başkanı Hasan Duruer kurulun açılışında yaptığı konuşmada, 2023 yılı hedeflerinin ulaşılmayacak hedefler olmadığını herkesimin herkesin çalışarak bu hedefe ulaşmada gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Kalkınma Ajansları'nın önemine değinen Duruer, şunları kaydetti:

''2023 yılında dünyadaki ilk 10 büyük ekonomi arasına gireceğiz diyoruz. 2 trilyon doları aşan bir milli gelirimiz olsun istiyoruz. Bu hedef ulaşılamayacak bir hedef değil. Şehir şehir, bölge bölge ve tüm Türkiye olarak çalışırsak bu hedefe varabiliriz. Biz de Trakya olarak bu hedefe ulaşma konusunda katkılarımızı yapacağız. Bölge içinde ve bölgeler arasındaki farklılıkları azaltacak ve kalkınmayı ülke sathına yayacak bir politikanın, uygulama başarısı her şeyden önce ulusal ve yerel düzeydeki aktörlerin verimli işbirliğini gerektirir.

Yerel düzeyde bu katılımcılığı, şeffaflığı, hesap verilebilirliği sağlayabilmenin mekanizması bugün için Kalkınma Ajansları ile oluşturulmuştur. Kalkınma Kurulu da bu yapının en önemli parçası. Bu yapının görev ve yetkilerinin arttırılması ve ıslah edilmesi kanımca da yerinde olacaktır.''

Kalkınma Bakanı uzmanlarından Nuri Barış Tartıcı da Türkiye'deki planlama geleneklerini anlatarak Kalkınma Ajansları genelinde ve Kalkınma Kurulu özelinde bazı düzenlemelerin ve yeniliklerin yapılacağını belirtti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ise Kalkınma Kurulu'nun Trakya Bölgesi'nin kalkınma stratejilerinin belirlenmesinde önemli bir misyonu üstlendiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından geçici divan kurulu oluşturuldu ve divan kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

İki turda yapılan oylama sonucunda 81 katılımcının yüzde 41'inin oylarını alan Fehmi Altayoğlu ve 81 katılımcının oylarının yüzde 55'ini alan Ercan İhtiyar asıl katip üyeliklere seçilirken, yedek üyeliklere Özay Cebeci ve Mehmet Altaş seçildi.

Kalkınma Kurulu Başkanlığına Altınel, Serdar Manga ve Recep Erol aday oldu. Başkan adaylarının kendini kurula tanıtmasından sonra seçime geçildi. İki turda yapılan oylamanın ilk turunda toplam oyların yüzde 62'sini alan Altıntel ve yüzde 27'sini alan Erol ikinci tura kaldı. İkinci turda kullanılan oyların sonucunda Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na toplam 81 katılımcının yüzde 62'sini alan Altıntel seçildi.

Altıntel, toplantı sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında kurul üyelerinin ve Trakya'nın sesi olacağını söyledi.

Kaynak: AA