Chp’li Didim İl Genel Meclis Üyesinden Okullara Ziyaret

CHP İl Genel Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mehmet Cahit Kaya, okulların eksiklerini tespit etmek ve eksiklikleri İl Genel Meclisi'nde gündeme getirmek amacıyla ziyaretlerde bulundu.

Chp’li Didim İl Genel Meclis Üyesinden Okullara Ziyaret
CHP İl Genel Meclis Üyesi, İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mehmet Cahit Kaya ilköğretim haftası sebebiyle ilçe merkezi ve köylerinde bulunan okullara ziyaretlerde bulunup başarılar dileyerek eksiklikleri not aldı. Kaya, yapılan ziyaretlerin ardından “Okullarımızda ki eksiklikler yerel ölçekte giderilmiş olsa da onarım kapsamında olan okullarımız var. Genel ağırlık; çatı ve tuvaletlerde. 2013 bütçesine konan Deniz İlkokulunun çatı ve anasınıfı ile Akköy İlkokulunun tuvaletleri yapılmış durumda ancak Yalıköy İlkokulu olarak kullanılan eski binanın ivedilikle elden geçmesi gerekmektedir. Eğitim sezonu sonunda yapılan incelemelerde ısı kaybını önleyemeyen pencere- kapılara sahip olduğu. Tuvaletlerin sağlıklı bir kullanıma uygun olmadığı, okulun su ve elektrik tesisatlarının baştan aşağı yenilenmesi gerektiği konusunda notlar alınmasına rağmen yeni sezona da okulumuz aynı sorunlarla başlamış bulunmakta. Bu sorunun bir an önce giderilerek öğrencilerimizin sorunsuz fiziki ortamda eğitimlerini sürdürmelerini sağlamamız gerekiyor. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer yetkili birimleri göreve davet ediyorum” dedi.

Kaya, ilçedeki okulların bugüne kadar yerel imkânlarla ve hayırsever katkıları ile eksikliklerinin tamamlandığını aynı duyarlılığın süreceğini beklediğini belirterek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ünde görüşü alınarak okullarımızda ki bu acil ihtiyaçların yağışlar başlamadan ve havalar soğumadan tamamlanması gerekmektedir. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün acil ihtiyaç için İl Encümeni yedek ödeneği tertibinden talep ettiği 25 Bin Lira encümence yetersiz bulunarak Didim’in okul ihtiyaçlarının giderilmesi için talep 60 bine çıkartılarak Köylere Hizmet Götürme Birliğine çıkartıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA